Spaghettia jauhelihakastikkeella

Arkiruokaa helposti ja nopeasti

Arkena syödään hyvää, tavallista ruokaa, joka valmistuu nopeasti ja helposti nälkäiselle perheelle. Valitse selkeitä ja helposti käsiteltäviä raaka-aineita ja nosta tutut kotiruoat taas suosioon!

Keitot lämmittävät

Kasviksista saa monenlaisia keittoja. Pilko keitettävät kasvikset pieniksi paloiksi, niin ne kypsyvät nopeammin. Nopea porkkanakeitto saa pirteyttä appelsiinista ja tomaattikeitto maustetaan basilikalla sekä lusikallisella ranskankermaa.

Myös linssit sopivat mainiosti erilaisiin keittoihin. Linssikeitto kypsyy nopeasti, mutta pitkään haudutettaessa sen maku syvenee. Helpon nakkikeiton, jauheliha-kasviskeiton tai Helmin helpon kasviskeiton voit ottaa lounaaksi mukaan töihin.

Pasta kypsyy nopeasti

Pasta kypsyy nopeasti ja helpon kastikkeen tekeminenkään ei vie liikaa aikaa. Katkarapupastaan, voi käyttää tavallisia pakastekatkarapuja.

Mehevä tofupasta ja kasvispasta sopivat kasvissyöjälle, pasta carbonara pekonista pitävälle.

 

Pikaisesti pannulla, nopeasti mikrossa

Pakastealtaasta saatavat wok-vihannekset helpottavat kiireisen ruoanlaittajan arkea. Niiden ansiosta nuudelivokki ja nopea kana-kasviswokki syntyvät hetkessä wok-pannussa vokaten.

Jauheliha-kasviskastiketta kannattaa valmistaa suurempi annos kerralla. Helppojen lihapullien tai Lindströmin pihvien kanssa maistuu perunamuusi.

Mikroaaltouuni sopii hyvin kiireiseen ruoanvalmistukseen. Kahden nälkäisen annos pakastekalaa ja kasviksia kypsyy mikrossa helposti ja nopeasti.

Kiisseliä tai pirtelöä jälkiruoaksi

Kiisseli on tuttu jälkiruoka, jonka valmistaminen ei ole liian monimutkaista. Marjakiisseliin voi käyttää kesällä kerättyjä marjoja.

Vaniljakastike sopii hedelmien ja marjojen kanssa tai sellaisenaan nautittavaksi. Jos jälkiruoan pitää olla makeampaa, tee tummaa suklaakiisseliä.

Pirtelöt ja nektarit valmistuvat kiisseliä nopeammin. Banaanipirtelö, maidoton pirtelö, voimajuoma,mustikkanektari ja vadelmanektari soseutetaan sauvasekoittimella ja tarjotaan heti.

Katso myös tämä:

Munakas, munakokkeli ja muut helpot munaruoat

Avainsanat

Keskustelu

Helppo, muttei nopea ruoka on minun talviruokasuosikkini. Reseptini on tämmöinen: Kuutioin lihaa (kernaasti hirven-) isoon kinkkupussiin ja maustan suolalla sekä valko- ja maustepippurilla. Lihakuutiot laitan kinkkupussin yhteen kulmaan omaksi keokseen. Kuorin perunoita, porkkanoita ja lanttua. Lantun ja porkkanan palottelen vähän. Laitan kasviksetkin kinkkupussiin, joka kasvislaatu omaan kohtaansa kinkkupussiin. ja ripotan inanverran suolaa päälle. Lisään vettä pussiin ja suljen sen jättäen pienen höyryaukon. Sitten vaan koko systeemi uunipannulla uuniin, lämpötila 100-150 astetta. Saa olla uunissa useita tunteja (3-5) riippuen lämpötilasta ja määrästä. Ruuan voi valmistella lauantaina paistoa vaille valmiiksi ja sunnuntaina vain sitten koko höskä uuniin. Silloin jää perheen ruuanlaittajallekin sunnuntaina omaa aikaa hiihtelylle, luistelulle, käsitöille ja muulle kivalle ja ruoka maistuu aivan taivaalliselta, kun ei tarvitse koko aamupäivää rähnätä hellan ja nyrkin välissä.

Tuon saman voi vallan mainiosti toteuttaa myös savipadassa. Kaikki ainekset sinne ja uuniin. Siten voi tehdä esim. broileria. Kupin pohjalle ensin riisiä tai kuorittuja perunoita, sipulia ja (pakaste)kasviksia ja siihen päälle broilerit. On sitten makuasia ostaako valmiiksi maustetut, jolloin ei tarvitse maustaa mitenkään. Itse käytän marinoimattomia ja maustan suolalla ja mausteseoksilla (esim. intialainen, missä ei ole itsessään suolaa. Tällöin pitää muistaa laittaa myös riisien ja kasvisten päälle hiven suolaa.

Miten isoja savipatoja on markkinoilla?

2 teinipoikaa perheessä syövät melkoisesti, eivätkä silti ole lihavia -kasvavassa iässä kun vielä ovat. Ja ruokaahan saa kernaasti jäädä sen verran yli, että vielä seuraavana päivänä voi lämmitellä eikä tarvitse köksätä ihan joka päivä…

Tässä meidän helppo kasvisruoka 🙂

Helppo kasviskastike

1 pss pakastekasvissuikaleita
1 tlk tomaattimurskaa
kermaa
1-2 kasvisliemikuutioita

Kuullottele kasvissuikaleita pannulla että ne sulavat ja ova mukavan näköisiä. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kypsyä jonkin aikaa. Lopuksi kerma. Tarjoa riisin tai pastan kanssa! 🙂

Kommentoi juttua: Arkiruokaa helposti ja nopeasti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X