Arkiruokaa pakasteista: kesäkurpitsapinaattikeitto

Arkiruokaa pakasteista – hyödynnä pakastimen kätköt

Tee arkiruokaa pakasteista tai pakastimen aarteista ja säästät aikaa, ehkäpä rahaakin. Katso tästä parhaat vinkit ja reseptit.

Mitä sinun pakastimeesi kertyy? Marjoja, vihanneksia, kaupan pakasteita, lihaa, kalaa, omenasosetta vai suppilovahveroita? Käytä aika ajoin pakasteet ruoanlaittoon ja  vuosikertapakasteet pois aina ennen uuden sadon alkua. Kokosimme tarjolle Kotilieden parhaat vinkit pakastimen aarteista.

Arkiruokaa pakastekasviksista

Kasvispakasteista teet helposti hyvää ruokaa. Etenkin kasvissesonkien ulkopuolella  pakasteiden avulla voi edelleen suosia suomalaisia, kohtuullisen lähellä tuotettuja vihanneksia.  Kasvispakasteista saa mukavasti vaihtelua esimerkiksi perunamuusiin, vokkiruokiin tai kiusauksiin.

Pakastepinaatti sopii moneen ruokaan ja leivonnaiseen. Kokeile kesäkurpitsapinaattikeittoa tai tee fetapinaattipiirakkaa iltapalaksi.

Viimevuotisen omenasadon jälkeen pakastin on tulvillaan sosetta. Käytä sitä leivonnaisiin, puuron päällä ja juureskeiton mausteena.

Kalat ja katkaravut – herkullista arkiruokaa pakasteista

Kun pakastimesta löytyy kalaa tai katkarapuja on arki-illan ruokapulma ratkottu.

Esimerkiksi pakasteseiti on monipuolinen aines. Seitin valmistus on helppoa, ja siitä voi pyöräyttää kattilallisen kalakeittoa, valmistaa muhevan uuniruoan tai paistaa rapeaksi pannulla.

Kun käytät pakastettuja katkarapuja, muista perussääntö: hidas sulatus ja nopea kypsennys. Silloin niiden rakenne säilyy hyvänä.

.

Lisukkeita pakasteista

Pakasteherneistä ja peruna-sipuliseoksesta pyöräytetty ihanan pehmeä ja lempeän keväinen herne-perunapyree sopii vaikka kala-aterian lisukkeeksi.

Itämainen kasvislisuke syntyy, kun pakastekasvikset höyrytetään pikaisesti ja annetaan maustua inkiväärissä, soijassa ja valkosipulissa.

Erilaisista perunapakasteista valmistuu arkiruokaa helposti. Valkosipuliperunat ja kermaperunat ovat lisukeruokien klassikkoja. Arkena ne syntyvät vikkelästi valmiiksi kuorituista ja pilkoituista perunoista.

Käytä sienet pakkasesta

Suppilovahverosaaliit tahtovat unohtua pakastimen nurkkiin. Leivo edellisvuoden viimeisistä helppo sienipiirakka vaikka lounasruoaksi tai evääksi piknikille.

Lämmin voileipä on arki-iltojen helppo ja nopea herkku. Lämpimät sienileivät saavat italialaisen vivahteen  taleggio-juustosta, ilmakuivatusta bresaola-leikkeleesta ja rucolasta. Nämä lämppärit tekevät arjesta juhlan.

Pakastemarjoista ja -soseista syntyvät arjen jälkiruoat ja välipalat

Marjoja  kannattaa pakastaa talven varalle tai hankkia kaupan pakastealtaasta, sillä marjoista saat tehtyä helposti maukkaan jälkiruoan tai välipalan.

Marjasmoothie virkistää aamulla, pitää nälkää loitolla iltapäivällä tai maistuu jälkiruokana. Tee sekoituksia marjoista ja hedelmistä, smoothien teossa vain mielikuvitus on rajana, kokeile erilaisia yhdistelmiä ja löydät uusia makuelämyksiä.

Keväällä on aika käyttää viimevuotiset raparperit pois uuden sadon tieltä. Sekoita joukkoon omenasosetta ja leivo marengilla hunnutettu raparperi-omenapiirakka.

Nopea, helppo ja raikas jogurttijäätelö syntyy jäisistä marjoista ja jogurtista. Glukoosisiirappi antaa rakenteelle sileyttä.

Kun makeanhimo yllättää, tee alle puolessa tunnissa valmistuva valkosuklaa-sitruunavaahto ja tarjoa se pakastevadelmien kanssa. Pakastevadelmista tehty vadelma-dumle -pirtelö taltuttaa taatusti makeannälän.

Artikkelia on muokattu ja täydennetty uusilla ohjeilla 11.8.2021

Lisää ruokaideoita arkeen:
Arjen helpot ruoat
Koko viikon ruokalista
Munakas on arjen pikaruokaa
Bataatti antaa hehkua arkiaterialle

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Edullista ruokaa kalasta

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Arkiruokaa pakasteista – hyödynnä pakastimen kätköt

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X