Arkiruokaa pakastimen kätköistä

Mitä sinun pakastimeesi kertyy? Marjoja, vihanneksia, kaupan pakasteita, lihaa, kalaa, omenasosetta vai suppilovahveroita? Käytä vuosikertapakasteet pois ennen uuden sadon alkua.

Pakasteherneistä ja peruna-sipuliseoksesta pyöräytetty ihanan pehmeä ja lempeän keväinen herne-perunapyree sopii vaikka kala-aterian lisukkeeksi.

Itämainen kasvislisuke syntyy, kun pakastekasvikset höyrytetään pikaisesti ja annetaan maustua inkiväärissä, soijassa ja valkosipulissa.

Suppilovahverosaaliit tahtovat unohtua pakastimen nurkkiin. Leivo viimeisistä helppo sienipiirakka vaikka alkukesän juhliin tai evääksi piknikille.

Viimevuotisen omenasadon jälkeen pakastin on tulvillaan sosetta. Käytä sitä leivonnaisiin, puuron päällä ja juureskeiton mausteena.

On korkea aika käyttää viimevuotiset raparperit pois uuden sadon tieltä. Sekoita joukkoon omenasosetta ja leivo marengilla hunnutettu raparperi-omenapiirakka.

Nopea, helppo ja raikas jogurttijäätelö syntyy jäisistä marjoista ja jogurtista. Glukoosisiirappi antaa rakenteelle sileyttä.

Lisää ruokaideoita arkeen:
Arjen helpot ruoat
Koko viikon ruokalista
Munakas on arjen pikaruokaa
Bataatti antaa hehkua arkiaterialle
Ruoka.fi: Edullista ruokaa kalasta

Kuvat: Kristiina Kurronen / OM-arkisto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Arkiruokaa pakastimen kätköistä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X