Ateria viidellä eurolla

Hyvään ja tasapainoiseen ruokaan ei tarvita kalliita raaka-aineita. Maistuva ateria neljälle syntyy jo noin viidellä eurolla.

Säästä ruokamenoissa käyttämällä kausituotteita. Juurekset ovat terveellisiä ja edullisia raaka-aineita ruokaan kuin ruokaan. Käytä monipuolisesti perunaa, porkkanaa, lanttua ja punajuurta. Niistä saat herkullisia keittoja, paistoksia ja laatikoita sekä lisäkkeitä.

Suosi edullista jauhelihaa ja muista myös muut mainiot proteiininlähteet, kuten pavut ja linssit. Jos pidät kalasta, valitse silakka ja pakasteseiti, joista saat maistuvia kala-aterioita.

Lisäkesalaatin saat edullisesti kaalista tai kotimaisesta ruukkusalaatista. Lisää muita raaka-aineita makusi mukaan.

Valmista ruokaa suuri määrä kerralla ja pakasta sopiviin annoksiin. Käytä yli jäänyt ruoka hyödyllisesti muihin ruokiin. Jos sinulla on aikaa, leivo leipä itse.

Kokeile näitä:

Kreetalainen linssikeitto
Rieska

Hernekeitto
Köyhät ritarit

Makkaraborssi
Tarkan emännän kauraleipä

Välimerellinen pakastekalakeitto
Kotoinen hiivaleipä

Silakkapihvit uunissa
tai helpot jauhemaksapihvit
tai punajuuripihvit

Perunamuusi

Kasvitarhan kaalipata
Punainen marjakiisseli

Kesäkurpitsa-lihapata
Meidän reikäleipä

Pikapata perunasta
Punajuuriraaste

Sauna-illan makkara
Juhlistettu marjapuuro

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ateria viidellä eurolla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X