thai-avokadokeitto

Avokadokeitto neljällä tavalla

Avokado keitto hurmaa. Eikä syyttä. Avokado on löytänyt tiensä suomalaisten sydämiin ja ruokapöytiin. Pehmeä hedelmä päätyy usein salaattiin, leivälle tai smoothien joukkoon. Avokadosta syntyy myös maukas keitto.

Avokadokeitto on ihanan pehmeä ja täyteläinen. Se on juhlaruokaa ja thai-maustettuna mainiota arkiruokaa.

Alkukeitoksi sopivan avokadokeiton juju on juuri ennen tarjoilua joukkoon lisättävä kivennäisvesi, joka tekee keitosta raikkaasti kuplivan. Makea chilikastike ja sitruunamehu antavat luonnetta muuten miedolle keitolle.

Samettinen päärynä-avokadokeitto saa hedelmäisen makunsa päärynäsoseesta ja omenamehusta. Kerma pehmentää nopeasti valmistuvan keiton, joka sopii tarjoiltavaksi niin kylmänä kuin kuumana.

Päärynä-avokadokeitto

Thai-avokadokeitto maustetaan limellä, tabascolla sekä kookosmaidolla. Keitto tarjoillaan tuoreen chilin ja korianterin kera, jotka täydentävät thaihenkistä makumaailmaa. Rapeat suolapähkinät viimeistelevät herkullisen keiton.

Kylmän avokadokeiton valmistat nopeasti: aineet mitataan tehosekoittimeen ja ne ajetaan tasaiseksi keitoksi. Valkosipulilla ja chiliketsupilla maustetun keiton voit tarjoilla myös juomalaseista.

Kokeile myös näitä avokadoreseptejä:

Avokadoaioli
Avokadojäädyke
Avokadotahna leivälle
Avokadosalaatti
Ruoka.fi: Katkarapu-avokadokeitto

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Avokadokeitto neljällä tavalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X