Avokadokeitto neljällä tavalla
Avokadokeitto on ihanan pehmeä ja täyteläinen. Se on juhlaruokaa ja thai-maustettuna mainiota arkiruokaa.
Alkukeitoksi sopivan avokadokeiton juju on juuri ennen tarjoilua joukkoon lisättävä kivennäisvesi, joka tekee keitosta raikkaasti kuplivan. Makea chilikastike ja sitruunamehu antavat luonnetta muuten miedolle keitolle.
Samettinen päärynä-avokadokeitto saa hedelmäisen makunsa päärynäsoseesta ja omenamehusta. Kerma pehmentää nopeasti valmistuvan keiton, joka sopii tarjoiltavaksi niin kylmänä kuin kuumana.
Thai-avokadokeitto maustetaan limellä, tabascolla sekä kookosmaidolla. Keitto tarjoillaan tuoreen chilin ja korianterin kera, jotka täydentävät thaihenkistä makumaailmaa. Rapeat suolapähkinät viimeistelevät herkullisen keiton.
Kylmän avokadokeiton valmistat nopeasti: aineet mitataan tehosekoittimeen ja ne ajetaan tasaiseksi keitoksi. Valkosipulilla ja chiliketsupilla maustetun keiton voit tarjoilla myös juomalaseista.
Kokeile myös näitä avokadoreseptejä:
Avokadoaioli
Avokadojäädyke
Avokadotahna leivälle
Avokadosalaatti
Ruoka.fi: Katkarapu-avokadokeitto
Keskustelu
Kommentoi juttua: Avokadokeitto neljällä tavalla