Banana cream pie -piiras

Banaani tuo makeutta leivonnaisiin

Banaani on kaikille tuttu luottohedelmä. Banaania suositaan nykyään yhä enemmän sen makeuden vuoksi, joka tekee hedelmästä hyvän sokerin korvikkeen erilaisissa leivonnaisissa. Lempeän makunsa ansiosta banaani maistuu lähes kaikille.

Banaanipikkuleivät

Miedot banaanipikkuleivät maustetaan kardemummalla. Pikkuleipien päälle voi ripotella kanelisokeria tai suklaahippuja lisämakua antamaan.

Banaani-kookoskakku

Banaania käytetään usein erilaisissa kahvikakuissa. Suklaa-banaani-pähkinäkakku on mehevä tarjottava kahvipöytään ja maistuu myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.  Myös banaani-kookoskakku on gluteeniton ja makea seuralainen kahville. Kakun voi koristella vaikkapa makeuttamattomalla kermavaahdolla ja kookoslastuilla.

Banoffee pie

Herkulliset makeat piiraat saavat pehmeän hedelmäistä makua banaanista. Sokerihiiren unelma, banoffee pie, on helppotekoinen herkku. Keksipohjan päälle tulee kondensoidusta maidosta keitettyä toffeeta, banaaniviipaleita sekä kermavaahtoa.

Kokeile myös banana cream pie -piirasta, johon tulee banaanin lisäksi vaniljakiisseliä ja rommilla maustettua kermavaahtoa. Kruunaa koko komeus paahdetuilla kookoshiutaleilla.

Kokeile myös näitä banaanireseptejä:

Helppo banaanikakku
Curry-banaanikastike
Banaaninen kahvijälkiruoka
Liekitetyt banaanit
Ruoka.fi: Banaanipannari

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Banaani tuo makeutta leivonnaisiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X