Blinit ja muut Venäjän herkut

Tunnelmallista talvi-iltaa on mukava viettää ystävien kanssa naapurimaan runsaan sakuskapöydän ääressä.

Venäläiset käyttävät sakuska-alkuruoasta sanaa zakuski, mikä korostaa alkupalapöydän runsautta. Zakuskit kuuluvat Venäjällä juhla- ja pyhäaterialle.

Mikä onkaan mukavampi tapa vastaanottaa vieraat kuin ohjata heidät erilaisia kylmiä ja lämpimiä herkkuja notkuvan alkupalapöydän ääreen. Sakuskapöydän ääressä vieraat voivat nauttia mieleisistään herkuista vapautuneesti omaan tahtiinsa.

Tarjoa sakuskaherkkuja

Sakuskapöytään sopivat kaviaari, venäläinen silli, lohi, leikkeleet, blinit lisukkeineen, erilaiset piirakat, sieniruoat ja salaatit.

Valitse omat sakuskaherkkusi ja ryyditä ne runsailla lisukkeilla. Kyytipojaksi sopii erinomaisesti kuiva kuohuviini.

Tarjoa pikkuruiset perunablinit joko perinteisten lisukkeiden tai kasvissyöjällekin maistuvan munakoisokaviaarin kera. Perinteisten blinilisukkeiden seuraksi sopii myös kylmäsavustettu kala.

Kata slaavilaiselle herkkutarjottimelle esimerkiksi sienikroketteja, omatekoista punajuurisalaattia sekä pikasuolattuja tillikurkkuja.

Lammassaslikit eli lammasvartaat ovat mukavaa naposteluruokaa, joita voi syödä seisaalleenkin.

Leivo jokaiselle oma pieni lohipiroshki eli taikinakuoreen kätketty lohi-sienipiiras. Lämmin piiras nautitaan sitruuna-kaprisvoisulan kera.

Venäläisen aterian päätteeksi maistuvat sitruunasyrnikit, eli makeat lettuset, jotka tarjoillaan tujun karpalovodkahillokkeen kera.

Lue myös:
Blinit maistuvat myös kotona

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Blinit ja muut Venäjän herkut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X