Ruoka

Broilerin jauhelihasta syntyy maukasta arkiruokaa – kokeile ainakin mureketta, pihvejä ja pullia

Vähärasvainen ja miedon makuinen broileri on oiva raaka-aine myös jauhelihan muodossa. Se muuntuu käden käänteessä maukkaiksi pihveiksi, pasteijoiksi ja lasagneleivoksiksi.

Broilerin jauheliha on mainio arkiruoan raaka-aine. Siitä syntyy monia maukkaita ruokia. Kokosimme tähän Kotilieden parhaat reseptit broilerin jauhelihasta.

Broilerimureke on herkullinen ja vähärasvainen

Herkullinen broilerimureke valmistuu näppärästi broilerin jauhelihasta, jolloin murekemassan ainekset vain sekoitetaan keskenään. Hentoarominen liha saa seurakseen runsaasti mausteita: currya, paprikajauhetta ja sitruunaa. Massasta voi joko muotoilla yhden suuren murekkeen tai jakaa sen useisiin pieniin annosvuokiin. Mikä parasta, uunin lämmössä kypsyvät samalla myös perunat, jolloin koko ateria valmistuu kerralla.

samosat

Suloiset broilerisamosat ovat intialaistyylisiä pasteijoita, jotka on helppo pakata mukaan työpäivän lounashetkeä varten. Pasteijoiden taikinassa yhdistyvät vehnä- ja riisijauhot sekä garam masala -mausteseos. Rapea kuori kätkee sisäänsä mehevää pekonia, maukasta broilerin jauhelihaa sekä laajan kattauksen erilaisia mausteita. Kaunis ulkonäkö vaatii hieman sorminäppäryyttä, mutta lopputulos on valloittava.

Broileripihvit

Broilerin jauheliha taipuu pihveiksi ja pyöryköiksi

Ravitsevat broileripihvit tuovat lautaselle rutkasti proteiinia – siitä pitävät huolen broileri ja punaiset linssit. Proteiininlähteiden lisäksi murekemassaan sekoitetaan kanalientä, parmesaaniraastetta ja soijakastiketta. Mehevä murekemassa muotoillaan pihveiksi, jotka paistetaan kauniin ruskeiksi joko uunissa tai pannulla. Muistathan, että broilerinliha tulee aina kypsentää täysin kypsäksi.

Maukkaat broileripyörykät hurmaavat makukimarallaan. Pyörykkämassassa maistuvat muun muassa sweet chili -kastike, raastettu inkivääri ja raikas sitruunamehu. Makujen yltäkylläisyyttä korostetaan kevyesti kypsennetyllä lisäkkeellä, jossa yhdistyvät makeat omenakuutiot ja hienonnettu sipuli. Makunystyröitä kutkutteleva kokonaisuus kaipaa rinnalleen ainoastaan vihersalaattia ja hiilihydraatin lähdettä, kuten keitettyjä perunoita.

Lasagneleivos syntyy broilerin jauhelihasta

lasagneleivos

Joko olet kuullut lasagneleivoksista? Niissä tutut ainekset kootaan uuteen muotoon. Kevyesti kypsennettyjen lasagnelevyjen päälle lusikoidaan broilerin jauhelihasta valmistettua täytettä sekä juustokastiketta. Lasagnelevyt suljetaan kauniiksi taskuiksi, nostetaan uunivuokaan ja peitetään juustokastikkeella. Herkut gratinoituvat uunissa vartin verran, jonka jälkeen annoskokoiset lasagnet ovat valmiina nautittaviksi.

Broilerin jauheliha: Thai_kanavartaat

Thaimaalaisen ruoan ystävän ehdoton valinta on thai kanavartaat. Broilerin jauheliha maustetaan currytahnalla, korianterinsiemenillä ja kurkumalla. Lisäksi massaan sekoitetaan pieni määrä rouhittuja suolapähkinöitä, jotka antavat puruvastusta muuten pehmeille vartaille. Massasta muotoillaan pitkulaisia pötköjä joko sitruunanruohotankojen päälle tai varrastikkujen ympärille. Herkut grillataan kypsiksi keskilämmöllä ja nautitaan esimerkiksi salaatin seurana.

Lue myös Anna.fi: Marokkolainen jauheliha-linssipata

Kommentoi

Kommentoi juttua: Broilerin jauhelihasta syntyy maukasta arkiruokaa – kokeile ainakin mureketta, pihvejä ja pullia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.