Ruoka

Coquito – joko olet testannut joulun hittijuomaa?

Coquito on taivaallisen pehmeä ja herkullinen. Uskomattoman helposti valmistuva juoma on noussut suosioon etenkin vegaanien keskuudessa, koska se tehdään kookosmaidosta.

Coquito on puertoricolainen joulujuoma, jossa maistuu kookos ja joulusta tutut mausteet.

Lue myös: 6 x drinkki: Hurmaavat juhlajuomat ja niille sopivat suupalat

Coquito on espanjaa ja tarkoittaa pientä kookosta. Todellinen kookospommi se onkin! Etelä-Amerikassa Puerto Ricossa ei tule joulua ilman tätä juomaa. Se on heille sama kuin glögi meille suomalaisille. Coquito kuuluu joulun- ja uudenvuodenajan juhlintaan olennaisesti.

Coquitoa verrataan usein munatotiin, mutta sillä ei ole muuta yhteistä kuin väri. Kananmunaa siihen ei tule, eikä muitakaan eläinperäisiä raaka-aineita, joten se on myös täydellinen juoma vegaanille, joka haluaa lasiin jotain muuta kuin glögiä.

Coquito tehdään kookosmaidosta, kondensoidusta maidosta, rommista ja mausteista. Kondensoitua maitoa on saatavilla myös vegaanisena kookosmaidosta tehtynä. Coquito-juoman suosio alkoi leiviämään vegaanipiireissä tämä herkun tultua kauppoihin. Suomessa vegaanista kondensoitua kookosmaitoa saa ainakin SpiceUp! -merkiltä, jota myydään lähes kaikissa marketeissa.

Alkuperäinen resepti ei ole vegaaninen, koska siihen on käytetty tavallista makeaa kondensoitua maitoa. Jos ohjeen vegaanisuus ei ole sinulle tärkeää, käytä tavallista kondensoitua maitoa.

Coquito juodaan usein kylmänä blenderissä sekoitettuna ja jäiden kera, mutta suomalaiseen jouluun se sopii kuumennettuna. Ohjeen löydät Kotilieden arkistosta nimellä coquito.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Coquito – joko olet testannut joulun hittijuomaa?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.