Elämäsi parhaat pannarit Amerikasta Ahvenanmaalle – katso 6 makoisaa ohjetta

Ruokaisat pannukakut, pulleat pannarit sekä vastustamattomat letut ja räiskäleet syntyvät suit sait sukkelaan ja sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen. Paista herkulliset mustikka- tai suklaa-kookospannarit viikonloppubrunssille, makeat kaurapuuroletut jälkkäriksi ja ruokaisa jauhelihapannukakku iltateen kaveriksi.

Näitä kookoksella ja suklaalla höystettyjä pikkupannareita ei herkkusuu voi ohittaa. Maidon sijaan taikinaan lisätään purkki kookosmaitoa ja vehnäjauhot saavat seurakseen ripauksen kaakaojauhetta. Suklaa-kookospannarit aateloidaan vielä lämpimällä suklaakastikkeella. Huh, miten hyvää!

amerikkalaiset pannukakut

Amerikassa taidetaan herkkuleivonnaisten salat ja tiedetään myös miten pannareista saa ihanan pulleita. Amerikkalaiset pannukakut tarjotaan lämpiminä asianmukaisten lisukkeiden kera: tuoreet marjat ja vaahterasiirappi kuuluvat tietysti asiaan, muttei kermavaahto tai nokare paksua jogurttiakaan huonoa tee.

ahvenanmaan pannukakku

Klassinen ahvenanmaan pannukakku ei esittelyitä kaipaa, mutta tiesitkö, että mannapuuron sijaan taikinaan voi upottaa myös riisipuuron tähteet? Makean hillon ja kermavaahdon kanssa pannukakku on superherkullinen jälkiruoka, tuoreiden marjojen tai hedelmäsoseen kera siitä syntyy myös varsin fiksu välipala.

Makeat_puuroletut

Puuron tähteet upotat myös näihin makeisiin kaurapuurolettuihin. Lisää taikinaan raastettua sitruunankuorta sekä valkosuklaata ja tarjoa letut tuoreiden marjojen, vaahterasiirapin sekä valkosuklaalastujen kanssa. Ja kas näin olet taikonut häviksistä herkkua kirjaimellisesti.

jauhelihapannukakku

Suolainen pannukakku on kuin pizza, mutta huomattavasti vaivattomampi valmistettava. Sekoita perinteiseen pannaritaikinaan ohrajauhoja sekä jauhettua pähkinää ja upota pinnalle jauhelihaa sekä kuutioitua paprikaa. Juustokuorrute toimii aina, niin myös tässä jauhelihapannukakussa.

mustikkapannarit

Mustikkapannukakut ja mustikkasiirappi maistuvat vielä paremmilta kuin näyttävät! Pulleiden pannareiden taikinassa on piimää sekä ricottaa ja veikeässä siirappikastikkeessa ripaus lakristia.

Näitäkin lettuja on pakko kokeilla:

gratinoidut nokkos-vuohenjuustoletut

Gratinoidut nokkos-vuohenjuustoletut

suklaaletut

Kahden suklaan letut

omenalettukakku

Omenainen lettukakku

Ruoka.fi: Kaura-päärynäpannukakku

Ruoka.fi: Mansikka-sitruuna-unikonsiemenpannukakku

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: hannakuusisalo
Kuvat: otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti