Ruoka

Graavilohesta herkkuja juhlapöytään! Klassikot ja yllättävät makuelämykset kruunaavat kekkerit

Graavilohesta voi valmistaa monia herkkuja juhlapöytään. Eri makuiset graavilohet säväyttävät. Lohileivät ja -mousset ovat aina suosittuja tarjottavia alkupaloina ja pieninä suupalaherkkuina.

Graavilohesta saa monenlaisia makuvariaatioita ja herkkuja niin joulupöytään kuin juhannuksen buffettiin. Kokosimme tarjolle Kotilieden parhaat graavilohireseptit. Kokeile uusia makuja lohen graavaukseen tai valmista graavilohesta suosittuja mousseja ja viettelyksiä.

Lue myös: Graavilohen kastike

Graavilohesta saa ihania makuelämyksiä – säväytä lakulla ja tervalla

Graavilohen voi maustaa melkein millä tahansa. Klassinen maustaminen perustuu merisuolaan, valkopippuriin ja ripaukseen sokeria. Tuore tilli kruunaa makuelämyksen.

Suosittuja makuja graavilohessa ovat erilaiset alkoholit: konjakki, gini ja kossu.

Myös punajuuri ja kuusenkerkkä tuovat kivan säväyksen graaviloheen. Jos haluat säväyttää, kokeile lakua tai tervaa lohen graavauksessa.

Graavilohileipiä ja -rullia

Graavilohileivän voittanutta ei ole. Yksinkertaisimmillaan herkkuleipä voidellaan rasvalla tai tuorejuustolla ja lohiviipale nostetaan leivälle. Päälle rouhaisu mustapippuria, ja valmista tuli!

Lohileipiä voi tuunata ruokaisammaksi keitetyllä kananmunalla ja majoneesilla. Juhlavuutta tarjoiluun tuovat mäti ja tillinoksat.

Graavilohirullat ovat ihania tarjottavia alkupalapöydässä. Rullien täytteeksi sopivat erimakuiset tuorejuustot.

Graavilohesta mousseja ja tahnoja

Graavilohesta valmistetut mousset, tahnat ja viettelykset ovat valtavan suosittuja. Ne sopivat erityisen hyvin ruisleivän ja saaristolaisleivän päällä tarjottaviksi. Myös keitetty peruna ja uuniperunat toimivat hyvin lohitahnan parina.

Pienet suolaiset suupalat ovat aina suosittuja. Lohimousset ja -viettelykset voi lusikoida palttoonnappeihin, patonkiviipaleiden tai ruissipsien päälle. Maistuva herkkupala toimii loistavasti kuplivan alkumaljan kanssa.

Lohitahna toimii leipien ja voileipäkakkujen täytteenä. Kokeile sitä myös lettujen sisällä.

Mikään ei voita graavilohen ja kylmäsavulohen yhdistelmää. Kalan kaveriksi riittävät sipulikuutiot, tillisilppu, sitruunamehuloraus ja mustapippurirouhaisu. Lisäksi joukkoon voi sekoittaa halutessaan smetanaa, ranskankermaa tai kermaviiliä.

Lue myös Anna.fi: Itse graavattu lohi vie kielen mennessään

Kommentoi

Kommentoi juttua: Graavilohesta herkkuja juhlapöytään! Klassikot ja yllättävät makuelämykset kruunaavat kekkerit

Tyynetär

Olen monena jouluna tehnyt kylmäsavulohesta ”kääretortun”.Laitan siihen piparjuuritahnaa ja tietysti tillisilppua.Rulla pakastimeen,on helppo leikata kauniita ”siivuja”,on herkkua.

Mimmi

Meillä on lohi ollut lähes kaikissa mudoissa.

Mimmi

Ihme jos ei joulu pöydässä ole kraavia lohta.

Kristiina Sundvall

Ainakin kraavilohta on tänäkin jouluna tarjolla.
Saga leivin paperi apuna siinäkin hommassa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.