Baba ganoush -munakoisotahna

Granaattiomena piristää suolaisia ja makeita ruokia – 5 herkullista ohjetta

Granaattiomena on Lähi-idästä tuttu hedelmä, jonka sesonki ajoittuu talvikuukausiin. Granaattiomenan siemenet koputellaan ulos kuorestaan ja lisätään ruokien piristäjäksi.

Munakoisotahna eli baba ghanoush on Lähi-idän meze-lautasten vakioherkku. Paahdettujen munakoisojen pehmeää makua terästetään seesamitahnalla, sitruunamehulla ja valkosipulilla. Baba ghanoush viimeistellään oliiviöljyllä ja granaattiomenan siemenillä, jolloin lopputulos on kuin suoraan Välimeren auringon alta.

Hedelmäinen kaalisalaatti

Hedelmäinen kaalisalaatti sulostuttaa pirteällä makumaailmallaan. Lehti- ja punakaalit saavat salaatissa seurakseen kausihedelmiä eli appelsiineja ja granaattiomenan siemeniä. Herkku kruunataan makeahkolla appelsiinikastikkeella, jossa on häivähdys hunajan pehmeitä aromeja. Kaunis salaatti sopii niin arkisen lounaan kuin juhla-aterian täydentäjäksi.

126686-lampaan_ulkofilee_ja_kahvis.jpg

Granaattiomenalla marinoitua karitsanfileetä ja mokka-suklaakastiketta on hienostunut kokonaisuus sunnuntaiaterialle. Granaattiomenasta puristetaan mehu sitruspuristimen avulla, jolloin karitsan ulkofilee saa miellyttävää hedelmäisyyttä pintaansa. Uunissa paistettu filee saa seurakseen tuhdin kastikkeen, jossa yhdistyvät pikakahvijauheen ja tumman suklaan viehättävät aromit.

Hunajainen briejuusto

Hunajainen briejuusto vie huomion illanistujaisissa näyttävällä ulkonäöllään. Mikä parasta, herkku on äärimmäisen helppo valmistaa. Briekiekko hunnutetaan granaattiomenan siemenillä ja rosmariinilla maustetulla hunajalla, jolloin suolaisen ja makean liitto on lyömätön. Ihastuttava juustoherkku tarjoillaan pähkinöiden ja taateleiden kera.

Jouluinen hedelmäsalaatti

Itämainen hedelmäsalaatti takaa vitamiinien saannin talven pimeinä kuukausina. Kausihedelmät eli granaattiomenat, taatelit, persimonit ja mandariinit muodostavat täydellisen kokonaisuuden. Kevyt jälkiruoka kruunataan sitruksisella sokeriliemellä, joka sitoo hedelmien herkulliset aromit kauniisti yhteen.

Herkuttele muillakin hedelmillä:
Appelsiini-suklaakakku ja muut appelsiinileivonnaiset
Sitrushedelmät sopivat moneen ruokaan
Jälkiruokia banaanista
Banaani tuo makeutta leivonnaisiin
Hedelmäsalaatti seitsemällä eri reseptillä
Ruoka.fi: Appelsiini tuo talveen häivähdyksen aurinkoa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Granaattiomena piristää suolaisia ja makeita ruokia – 5 herkullista ohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X