hampurilainen

Grillataan hampurilaisia ja muuta hyvää

Järjestä kesän kunniaksi rennot grillibileet, joissa herkutellaan trendikkäällä katuruoalla: hampurilaisilla, hodareilla ja vartailla.

Katuruokatrendi on tehnyt hampurilaisista ja hodareista salonkikelpoista syötävää, ja ne sopivatkin loistavasti kesäisten grillijuhlien tarjottavaksi.

Luksushampurilainen täytetään grillatulla naudan fileellä, rapeaksi paahdetulla kylmäsavukinkulla, savujuustolla, suolakurkuilla ja omatekoisella harissamajoneesilla.

Hampurilaisen kasvisversion voi täyttää vaikka grillatulla munakoisolla ja halloumilla.

japanilaiset hodarit

Japanilaiset hodarit täytetään mausteisilla chorizo-makkaroilla ja kaalisalaatilla. Wasabimajoneesi ja gomashio eli seesaminsiemensuola antavat hodareille japanilaisen vivahteen.

Aasialaiset hodarit puolestaan saavat täytteekseen grillattuja kasslerpihvejä, porkkanaraastetta, tuoreita yrttejä ja chiliä.

Parhaat hampurilaiset ja hodarit syntyvät, kun myös sämpylät ja kastikkeet tekee alusta alkaen itse. Briossitaikina sopii hyvin sekä hampurilais- että hodarisämpylöihin. Taikina kannattaa tehdä tekeytymään jo edellisenä iltana.

Omatekoinen majoneesi sopii hampurilaisten ja hodarien väliin tai grilliruokien kaveriksi muuten vaan. Perusohjetta muuntelemalla syntyy myös avokadomajoneesi, jota kannattaa kokeilla vaikka kanahampurilaisen kastikkeena. Tillimajoneesi puolestaan kruunaa grillatulla kalalla täytetyt hampurilaiset.

Hampurilaisten ja hodarien väliin sopii myös helppo paprikarelissi tai kirpakka kurkkusalaatti.

vartaat grillissä

Myös erilaiset vartaat ovat monissa maissa tyypillistä katuruokaa, joka syödään ronskisti käsin. Grillijuhlissa tarjottavaksi sopivat esimerkiksi raparperimaustekastikkeella viimeistellyt broilerivartaat, tuliset makkaravartaat, kala-kasvisvartaat ja kasvis-halloumivartaat.

Vartaiden rinnalle tarjottavaksi sopivat esimerkiksi grillatut maissit, joita helpompaa grilliherkkua on vaikea keksiä.

Lisää ruokaideoita grillijuhliin:
Grillikekkereiden juhannusmenu
Grillaus ja kesä kuuluvat yhteen
Grillattu jälkiruoka x 5
Kasvissyöjän grilliherkut
Ruoka.fi: Kesän herkullisimmat vartaat

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillataan hampurilaisia ja muuta hyvää

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X