Grillijuhlissa maistuu entrecôte, chimichurri ja grillattu maissi – ota maukkaat reseptit

Asado tarkoittaa argentiinalaista grillijuhlaa, joka kerää ystävät ja läheiset yhteen herkuttelemaan. Latiniohenkiset, rennot grillijuhlat voit järjestää myös omalla takapihallasi. Näillä resepteillä onnistut!

Argentiinalaisen asadon ykkösherkku on grillattu entrecôte. Siitä syntyy kiistatta kesän paras grillipihvi. Kun liha on laadukasta, riittää kun grillaat sen haluamaasi kypsyysasteeseen, maustat ripauksella suolaa sekä pippuria ja höystät herkuksi mieleisilläsi lisukkeilla.

Chimichurri_kastike

Ei asadoa ilman raikasta yrttikastiketta, chimichurria, joka on pihvin paras kaveri. Siihen silputaan runsaasti tuoreita yrttejä, kuten basilikaa, timjamia ja persiljaa sekä valkosipulia ja chiliä, jotka ravistellaan kannellisessa purkissa sekaisin oliiviöljyn ja balsamiviinietikan kanssa. Helppoa, nopeaa ja ah, niin hyvää! Tee kastike valmiiksi jo edellisenä päivänä, jotta maut saavat rauhassa tekeytyä.

Grillattu_maissi

Grillattu maissi on koko perheen suosikki ja sopii pihvin kylkeen kuin nakutettu. Hykerryttävän herkulliset maissit syntyvät vaivatta sivelemällä pintaan valmista barbeque-kastiketta.

Kokeile myös näitä grilliherkkuja:

 

Marinoitu_grillikylki

Marinoitu grillikylki

Papu_perunasalaatti

Papu-perunasalaatti

grillatut hedelmät

Paahdetut hedelmät

Ruoka.fi: Grillatut bataattilohkot

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillijuhlissa maistuu entrecôte, chimichurri ja grillattu maissi – ota maukkaat reseptit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X