Ruoka

Grillikauden avaus - nämä grilliherkut valmistuvat nopeasti

Lumet ovat sulaneet, ja aurinkokin porottaa siihen malliin, että on korkea aika aloittaa kesän grillauskausi. Nämä grilliherkut valmistuvat nopeasti, joten ne sopivat alkukesän koleammillekin keleille.

Grillimakkaratortillat

Mitäpä sitä muuta grilliin ensimmäiseksi sujauttaisi kuin makkaraa. Kun grillimakkarat kääräistään tuorejuustolla voidellun tortillaletun väliin, syntyy mahtava herkku. Täytteeksi tulee myös rapeita salaatinlehtiä sekä sinappirelissiä.

grillimakkaratortillat

Ohje: Grillimakkaratortilla

Tahmeapintaiset grillipihvit

Glaseeratut grillipihvit ovat grillikauden hitti. Runsasrasvaiset välikyljykset kypsyvät nopeasti ja säilyvät kuumassa grillissä herkullisen mehevinä. Lihat viimeistellään makean tulisella glaseerauskastikkeella tahmean pinnan aikaansaamiseksi.

Tahmeat_grillipihvit

Ohje: Glaseeratut grillipihvit

Vihreällä teellä maustetut lohimedaljongit

Lohi on tuhdin rasvainen kala, jonka maku ei kärsi grillauksesta. Kaiken lisäksi se kypsyy hetkessä, vain muutama minuutti kuumassa grillissä riittää. Herkästi hajoava kala pysyy parhaiten kasassa, kun asetat sen esimerkiksi grillauskoriin tai vastaavalle tiiviille alustalle. Lohimedaljongit sivellään seesamiöljyllä ja maustetaan vihreällä teellä.

Grillatut_lohimedaljongit

Ohje: Vihreällä teellä maustetut lohimedaljongit

Salaattia grilliin

Yksinkertaiset kauden kasvikset ovat parhaita grilliruokien lisukkeita. Tiesitkö, että myös esimerkiksi salaattia ja kurkkua voi grillata? Näiden lisäksi keväällä grilliin kannattaa ehdottomasti sujauttaa myös parsaa. Limetillä maustettu jogurttikastike sopii sekä grillattujen kasvisten että lohen seuraan.

Ohje: Grillattu salaatti ja limetti-jogurttikastike

Thai-broilerivartaat

Aasialainen makumaailma sopii erinomaisesti grilliin voimakkaine makuvivahteineen. Rouhituilla suolapähkinöillä höystetyt thai-broilerivartaat pyöritellään varrastikkujen sijaan hauskasti paksujen sitruunaruohojen ympärille. Kokeile dipiksi maapähkinäkastiketta, täydellistä!

Thai_kanavartaat

Ohje: Thai-broilerivartaat

Grillattua ananasta ja rommikinuskia

Myös jälkiruoka tehdään grillissä, sillä sen lämpö loihtii hedelmienkin parhaat puolet esiin. Kirpeän makea grillattu ananas ja kuuma kinuskikastike ovat koukuttavan hyvä yhdistelmä. Aikuisten annokseen lorautetaan mausteeksi tilkka rommia. Maistuisiko lisänä vielä pallo vaniljajäätelöä?

grillattu ananas ja rommikinuskikastike

Ohje: Grillattua ananasta ja rommikinuskia

Kommentoi

Kommentoi juttua: Grillikauden avaus - nämä grilliherkut valmistuvat nopeasti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.