Grillikauden avaus - nämä grilliherkut valmistuvat nopeasti
Lumet ovat sulaneet, ja aurinkokin porottaa siihen malliin, että on korkea aika aloittaa kesän grillauskausi. Nämä grilliherkut valmistuvat nopeasti, joten ne sopivat alkukesän koleammillekin keleille.
Grillimakkaratortillat
Mitäpä sitä muuta grilliin ensimmäiseksi sujauttaisi kuin makkaraa. Kun grillimakkarat kääräistään tuorejuustolla voidellun tortillaletun väliin, syntyy mahtava herkku. Täytteeksi tulee myös rapeita salaatinlehtiä sekä sinappirelissiä.
Ohje: Grillimakkaratortilla
Tahmeapintaiset grillipihvit
Glaseeratut grillipihvit ovat grillikauden hitti. Runsasrasvaiset välikyljykset kypsyvät nopeasti ja säilyvät kuumassa grillissä herkullisen mehevinä. Lihat viimeistellään makean tulisella glaseerauskastikkeella tahmean pinnan aikaansaamiseksi.
Ohje: Glaseeratut grillipihvit
Vihreällä teellä maustetut lohimedaljongit
Lohi on tuhdin rasvainen kala, jonka maku ei kärsi grillauksesta. Kaiken lisäksi se kypsyy hetkessä, vain muutama minuutti kuumassa grillissä riittää. Herkästi hajoava kala pysyy parhaiten kasassa, kun asetat sen esimerkiksi grillauskoriin tai vastaavalle tiiviille alustalle. Lohimedaljongit sivellään seesamiöljyllä ja maustetaan vihreällä teellä.
Ohje: Vihreällä teellä maustetut lohimedaljongit
Salaattia grilliin
Yksinkertaiset kauden kasvikset ovat parhaita grilliruokien lisukkeita. Tiesitkö, että myös esimerkiksi salaattia ja kurkkua voi grillata? Näiden lisäksi keväällä grilliin kannattaa ehdottomasti sujauttaa myös parsaa. Limetillä maustettu jogurttikastike sopii sekä grillattujen kasvisten että lohen seuraan.
Ohje: Grillattu salaatti ja limetti-jogurttikastike
Thai-broilerivartaat
Aasialainen makumaailma sopii erinomaisesti grilliin voimakkaine makuvivahteineen. Rouhituilla suolapähkinöillä höystetyt thai-broilerivartaat pyöritellään varrastikkujen sijaan hauskasti paksujen sitruunaruohojen ympärille. Kokeile dipiksi maapähkinäkastiketta, täydellistä!
Ohje: Thai-broilerivartaat
Grillattua ananasta ja rommikinuskia
Myös jälkiruoka tehdään grillissä, sillä sen lämpö loihtii hedelmienkin parhaat puolet esiin. Kirpeän makea grillattu ananas ja kuuma kinuskikastike ovat koukuttavan hyvä yhdistelmä. Aikuisten annokseen lorautetaan mausteeksi tilkka rommia. Maistuisiko lisänä vielä pallo vaniljajäätelöä?
Ohje: Grillattua ananasta ja rommikinuskia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillikauden avaus - nämä grilliherkut valmistuvat nopeasti