Grillin osto-opas

Jos grilliä käytetään kesällä lähes päivittäin, kannattaa unohtaa hinta ja vaatia kokoa, näköä ja parasta laatua.

Kaasugrilli on kätevä, nopea ja siisti ratkaisu. Tarvitset laitteen lisäksi vain kaasupullon ja sytytysvälineen. Vertaa laatua ja hintaa. Hanki grillille suojapeite.

Sähkögrilliä saa käyttää taloyhtiön yhteisellä sopimuksella parvekkeella. Grillaustulos ei tosin ole paistopintaa kummempi, mutta tunnelmaan pääsee.

Hiili- ja brikettigrilleillä on vankka kannattajakuntansa. Hiilellä saa aikaan pikantin grilliruoan maun. Pahan hajuiset ja lisämakua antavat sytytysnesteet on parasta unohtaa, käytä sytytyspaloja.

Hyvät varusteet grillin äärelle

Grillin vierelle tarvitaan tukevat ja pitkävartiset työvälineet; pihdit, lasta, pihvihaarukka, valelusivellin sekä pitkävartiset grillauskäsineet. Sisälämpömittari on hyvä apuväline.

Tärkeä on myös ritilöiden puhdistamiseen sopiva teräksinen puhdistusharja. Ruostumattomien teräspintojen puhdistukseen sopii suihkutettava puhdistusneste.

Uusimpia grillausvälineitä ovat kätevä varrasvaijeri ja reikäpohjainen grillikasvispannu eli grilliwokki.

Hyvä valikoima erilaisia grillausvälineitä on esimerkiksi Weberillä, Mustangilla ja Sagaformin BBQ-sarjassa, johon kuuluu muun muassa monenlaisia kalahalstereita, pizzapannu, jauhelihapihvin muotoiluun sopiva puristin ja varrasteline.

Lue lisää grillauksesta:
Suojaa grilli
Ulkogrilli puhtaaksi
Grillaajan muistilista
Grillaus ja kesä kuuluvat yhteen

Kuvat: Ari Heinonen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Grillin osto-opas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X