Grilliruokia ulkotulilla
Miten syntyvät herkullisimmat grilliperunat, miten halstrataan lohta, broileria tai silakoita ja kuinka grillataan mehevät entrecôte-pihvit. Lue Kotilieden herkulliset vinkit ja reseptit!
Loppukesän ateria valmistuu kätevästi elävän tulen äärellä. Nuotiolla voi niin keittää, grillata kuin savustaakin. Kaukomaiden keittiöistä tutut maustekastikkeet antavat säväyksen ulkotulilla kypsyville kesäherkuille.

Broilerin rintafilee grillataan halsterissa, jolloin fileet on helppo kääntää eikä liha tartu kiinni grilliritilään. Makua broileri saa eteläamerikkalaisesta chimchurri-kastikkeesta, jonka perusaineksia ovat valkosipuli ja persilja. Kokeile halstratun broilerin ja chimichurrin reseptiä.
Halsterissa kypsyvät kätevästi myös thaisilakat, jotka saavat makukylvyn aasialaistyylisestä kastikkeesta.

Harissalohi saa vienon savunmaun, kun se kypsennetään savustuspöntössä. Potkua savulohelle antaa Lähi-idän punapippurinen, hedelmäisen tulinen harissa-tahna.
Grillatut naudan välikyljykset saavat tuhtien liharuokien ystävät hyrisemään. Mehukkaat pihvit herkutellaan tulisenmakean persikkakastikkeen kera.

Grillatun lihan, kanan tai kalan lisukkeena maistuvat mausteiset BBQ-perunat, jotka maustetaan oman makuhermon mukaan meksikolaisella chipotle-kastikkeella.
Lisää ruokaideoita grillaajalle: Parhaat grilliherkut Epäsuora grillaus sopii suurille lihapaloille Kalan savustaminen Pieni grillausopas Ruoka.fi: Lihan grillausvinkit
Kuvat: Kristiina Kurronen
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grilliruokia ulkotulilla