Harry Potter -kakku on lastenkutsujen vetonaula

Valmista lastenkutsuille hauskat teeman mukaiset tarjottavat. Tarjolla ei tarvitse olla montaa laatua, muutama herkullinen ruokalaji riittää.

Velhomaista Harry Potter -tunnelmaa luot sopivalla rekvisiitalla, kuten pyöreäsankaisilla silmälaseilla, taikasauvalla ja hämähäkinseitillä. Voit kiepauttaa kakun alareunaan vielä mustan silkkinauhan koristeeksi.

Harry Potter -kakku valmistetaan kuorruttamalla tötterön muotoinen kakku mustalla kaulittavalla sokerikuorrutteella ja viimeistellään silkkinauhalla. Sokerikuorrutteen ei tarvitse olla täysin sileä vaan se saa jäädä velhomaisen ”nuhjuiseksi”. Sormikeksit eli pitsakierteet sopivat suolaiseksi tarjottavaksi.

Aitoa prinsessatunnelmaa saat ripottelemalla pöytäliinalle ruusun terälehtiä. Vaaleanpuna-valkoinen väritys on klassinen yhdistelmä.

Amerikkalaistyyliset cupcakes-leivonnaiset koristellaan vaaleanpunaisilla sokerikristalleilla ja kandeeratuilla ruusunterälehdillä. Ne kootaan kerrokselliseen muffinssitelineeseen. Suolaisena palana tarjotaan hienostuneita kerrosleipiä.

Metsän tunnelmaa saat puolukan- ja mustikanvarvuilla sekä kaarnanpalasilla. Mustikanvarvut ovat kauniita sellaisenaankin, mutta jos haluat niihin lehtiä, pidä niitä sisällä maljakossa muutama päivä ennen käyttöä. Säkki- ja pellavakankaat sopivat pöytäliinaksi.

Koivuhalko-kakku valmistetaan jäätelötäytteisestä kääretortusta, joka kuorrutetaan valkosuklaakuorrutteella ja viimeistellään pursottamalla päälle sulatettua tummaa suklaata ohuiksi raidoiksi. Nuolivartaissa on pieniä tacomausteisia lihapyöryköitä, kirsikkatomaattia, juustoa ja salaattia.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Harry Potter -kakku on lastenkutsujen vetonaula

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X