Hedelmäsäilykkeitä aprikooseista ja persikoista – ota ohjeet

Jos kotipuutarhasta ei löydy hillottavaa eikä harrastuksiin kuulu marjastaminen, säilykkeitä voi valmistaa myös tuontihedelmistä: persikoista, aprikooseista tai nektariineista.

Hedelmähillon reseptillä voi valmistaa hilloa niin tuoreista aprikooseista, persikoista kuin nektariineistakin.

Kirpakka aprikoosihillo keitetään kuivatuista aprikooseista ja maustetaan inkiväärillä.

Aprikooseista valmistuu helposti myös ihanan aurinkoista marmeladia, joka piristää syysaamuina leivän päälle sipaistuna.

Mausteinen aprikoosimarmeladi saa makua inkivääristä tai kanelista, appelsiinin kuoresta ja sitruunamehusta.

Luumu-aprikoosisoseeseen käytetään yhtä paljon luumuja ja aprikooseja. Hedelmäistä sosetta voi keitellä vaikka joulun varalle perinteisen luumuhillon sijaan.

Vaniljalla tai kanelilla maustettu persikkakompotti tai mansikkamehuun säilötyt aprikoosit maistuvat jälkiruoaksi vaikka jäätelön kera.

Vadelma-persikkaruukkuun ladotaan kerroksittain vadelmia ja persikkalohkoja, joiden päälle kaadetaan vaniljalla ja vodkalla maustettu sokeriliemi.

Lisää vinkkejä säilöntään:
Marmeladissa maistuu suven sato
Kuivatus säilöö kesän maut
Puolukka säilöön mehuna ja marmeladina
Säilöntävinkkejä kotikokille
Ruoka.fi: Hilloa helposti

Kuvat: Jorma Marstio ja Norman Ojanen

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hedelmäsäilykkeitä aprikooseista ja persikoista – ota ohjeet

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X