Hedelmät ruoanlaitossa

Hedelmistä voi valmistaa muutakin kuin jälkiruokia. Lisää hedelmien raikkautta rohkeasti myös pääruokiin.

Hedelmien raikas ja makea maku sopii yhteen erityisen hyvin miedon lihan, kuten broilerin, kalkkunan sekä porsaanlihan kanssa.

Sitrushedelmät ovat kalaruokien piristys. Ruoanvalmistukseen sopivat sekä raa’at, kuivatut että säilykehedelmät.

Raikasta salaatteja

Salaatit saavat lisäraikkautta hedelmistä. Valitse hedelmät salaattiin pääraaka-aineen mukaan.

Kokeile viinirypäleillä ja melonilla höystettyä tulista broilerisalaattia ja omenaista kalifornialaista waldorfinsalaattia.

Jos olet eksoottisten hedelmien ystävä, valitse karibialainen parsasalaatti.

Piristä lihaa ja kalaa

Porsaanlihan makuun sopivat erityisesti ananas, persikka, omena, aprikoosi ja banaani. Hunajaisia ananaspossuja tai omenaista possupataa voit valmistaa vaikkapa lounaaksi.

Marokkolainen aprikoosibroileri saa mehevän makunsa kuivatuista aprikooseista.

Merenelävien makua korostavat tutut sitruuna ja lime. Jos haluat kokeilla jotain uutta, valmista ecuadorilaista katkarapukeittoa, jonka maun kruunaavat appelsiini ja banaanit.

Kasviskeittokin pirisistyy hedelmistä: keltaisen keiton maun pehmentävät banaanit.

Hedelmät eivät vaadi kypsennystä ja niiden pehmeä rakenne hajoaa helposti, joten lisää ne kuumennettavaan ruokaan vasta ruoanvalmistuksen loppuvaiheessa.

Avainsanat

Keskustelu

Kyllä hedelmät ovat eräs ”mauste” minun ruuanlaitossa. Käytän banaania, omenaa ja persikkaa. Banaanibroileri on herkkua ja lihapatoihin sopii omena ja luumut. Hedelmiä tulee syötyä myös jälkiruokana ja muuten vain välipaloina. Onkohan niillä osasyy vatsani hyvinvointiin ja ihoni kimmoisuuteen?

Kommentoi juttua: Hedelmät ruoanlaitossa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X