silakkalaatikko

Helppoa arkiruokaa: laatikot ja kiusaukset

Arjen kiireiden keskellä kaipaa ruokia, jotka valmistuvat näppärästi ja täyttävät vatsan. Jos hyvin käy, ruokaa jää myös seuraavalle päivälle. Erilaiset laatikkoruoat ovat juuri sellaisia – ja todellisia arjen pelastajia.

Kiusaukset ovat helppoja ja edullisia tehdä. Ne myös muuntuvat helposti eri ruokavalioiden ja makujen mukaan. Perinteinen janssoninkiusaus jakaa usein mielipiteitä, mutta anjovisfileet voi vaihtaa palvikinkkuun, soijarouheeseen, broileriin tai vaikka nyhtöpossuun.

Merimiehen kiusaus

Hyvä vaihtoehto janssoninkiusaukselle on myös merimiehen kiusaus, johon tulee kylmäsavulohta ja katkarapuja. Maukas kiusaus kruunataan sulatejuustosta ja kermasta keitettävällä kastikkeella. Tämänkin reseptin kanssa voi helposti oikoa parissa kohtaa. Kiireinen valitsee pakastealtaasta valmiin peruna-sipulisekoituksen perunoiden kuorimisen ja paloittelun sijaan. Myös juustokastikkeen keittämisen voi jättää väliin ja käyttää juustokermaa.

Laatikkoruokien kiistaton klassikko on makaronilaatikko. Se maistuu kaiken ikäisille ruokailijoille vuodesta toiseen. Kokeile pippurista makaronilaatikkoa, jolle pippurituorejuusto antaa täyteläisen mausteista makua. Voit myös kokeilla muun makuisia tuore- tai sulatejuustoja makaronilaatikossa.

Pippurinen makaronilaatikko

Silakkalaatikko on erinomainen arkiruoka, mutta myös todellista perinneruokaa. Perinteiseen tapaan valmistettava laatikko saa rapean päällysen siankylkiviipaleista. Jos kaipaat uutta potkua silakkalaatikkoon, mausta se piparjuurella, joka antaa hienon säväyksen.

Peruna on usein keskeinen ainesosa laatikkoruoissa, mutta maukas ruoka valmistuu monesta muustakin raaka-aineesta. Maissilaatikko on mehevä ruoka, joka saa tuhtiutta kinkusta ja juustosta. Kasvissyöjille sopiva täyteläinen punajuurilaatikko syntyy puolestaan ohrasuurimoista ja punajuuriraasteesta. Vuohenjuusto ja kerma viimeistelevät ruoan houkuttelevan pehmeäksi.

Täyteläinen punajuurilaatikko

Lisää arkiruokaideoita:

Jauheliha pelastaa arjen
Arkipasta x 5
Arkiruokia broilerista
Ruoka.fi: Helppoa ja nopeaa: Lämmin salaatti sopii lounaaksi tai illalliseksi

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helppoa arkiruokaa: laatikot ja kiusaukset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X