ruskea kastike
Ruoka

Helppoa arkiruokaa: Paahdettu punajuuripasta ja pehmeä tofu-porkkanakeitto sekä lämpimät pikarieskat ja muut nopeat lisukkeet arjen aterioille

Kotilieden ruokabloggaajat tietävät, ettei hyvän arkiruoan eteen tarvitse hikoilla tunteja kauhan varressa. Näillä ohjeilla pastat, sosekeitot, rieskat ja muut lisukkeet valmistuvat käden käänteessä.

Uutta jujua ja makua kasvissosekeittoon

tofu-porkkanakeitto

Kasvissosekeitto kuuluu taatusti lähes jokaisen kotikokin arkiruokarepertuaariin. Linssinööri-blogissa tiedetään, miten soppaan saa helposti ihan uutta jujua. Lempeän makea tofu-porkkanakeitto voi hyvinkin olla uusi arkiruokasuosikkisi:

”Kasvissosekeitto on ruokalaji, joka voi olla ylimaallista herkkua tai aivan järkyttävää mössöä. Kasvisten valinnalla on tietysti väliä, mutta ratkaiseva käänne kohti kunniakierrosta tai pöpelikköä tehdään maustamisessa. Tässä keitossa makua kannattelee luottomausteideni valkosipulin ja inkiväärin lisäksi kardemumma, joka antaa keittoon mukavan tuulahduksen jälkiruokien ja leivonnaisten maailmasta.

Toinen kasvissosekeittojen yleinen kompastuskivi on liiallinen keveys. Keitto on syöty, kiitos, hyvää oli, mutta koskas se ruoka kannetaan pöytään? Heppoisuutta voidaan torjua ja myös ravintoarvoa parantaa lisäämällä keittoon jokin hyvä kasviproteiinin lähde. Tässä on käytetty pehmeää tofua, joka antaa keitolle mukavan silkkisen rakenteen.”

Resepti: Lempeän makea tofu-porkkanakeitto

Keiton kaveriksi leivotaan rieskoja

rieskat kahdella tapaa

Mikään ei voita uunituoreita, ihana lämpimiä rieskoja. Valmiiseen pöytään -blogin ohjeen mukaan valmistetut pikarieskat vaativat vain kermaviilipurkin ja jauhopussien pohjat. Perunarieskoihin puolestaan voi upottaa edellispäivän perunamuusin tähteet.

Resepti: Rieskat kahdella tavalla

Ruskean kastikkeen ABC

ruskea kastike

Osaatko valmistaa perinteisen ruskean kastikkeen? Piparkakkutalon akka -blogissa tutustutaan kädestä pitäen arkiklassikon saloihin.

”Ruskea kastike on jokaiselle suomalaiselle varmasti tuttu. Silti monesti saa kuulla, kuinka ihmiset kertovat että ruskea kastike ei jostain syystä onnistu. Vaikka tämä kastike onkin suht helppo ja nopea valmistaa, tarvitaan sen teossa hieman malttia ja muutamia työvaiheita.”

Resepti: Ruskea kastike

Parempaa arkipastaa gluteenittomana ja vegaanisena

paahdettu punajuuripasta

Pastaa parempaa arkiruokaa saa hakea. Dinner with Reeta -blogissa arkipasta nostetaan ihan uudelle tasolle paahdettujen punajuurten, pistaasipähkinöiden ja pirteiden puolukoiden avulla:

”Paahdetut punajuuret olivat rapsakkaita ja pistaasipähkinät puolestaan ihanan suolaisia. Kastikkeena toimii oliiviöljy, jonka laitoin pannulle jo siinä vaiheessa, kun paahdoin pähkinät. Näin öljyynkin tarttui pähkinöiden aromit!. Lopuksi koristelin pastan pakastepuolukoilla.”

Resepti: Paahdettu punajuuripasta

Lisukkeeksi parsakaalia

paahdettu broccoliini

Lautasmallin mukaan ateria olisi hyvä koostaa siten, että puolet lautasesta on lastattu täyteen kasviksia. Tuo tavoite on helppo saavuttaa, kun noudattaa Elämäni suupaloina -blogin ohjetta ja paahtaa pannulla valkosipulilla tai chilillä maustettua parsakaalia. Kokeile ja koukutu!

Resepti: Herkulliset valkosipuli-broccoliinit

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppoa arkiruokaa: Paahdettu punajuuripasta ja pehmeä tofu-porkkanakeitto sekä lämpimät pikarieskat ja muut nopeat lisukkeet arjen aterioille

Sinun täytyy kommentoidaksesi.