Helppoa arkiruokaa yksineläjälle

Suosi kiireen keskellä ruokia, jotka kypsyvät uunissa itsekseen. Käytä apuna pakastevihanneksia ja pussikeittoja. Ylijäämistäkin voi jalostaa uutta.

Helppotekoinen laatikkoruoka, jauheliha-punajuurilaatikko maistuu kylmällä säällä. Seuraavana päivänä laatikosta voi jalostaa herkullista jauhelija-punajuuripiirakkaa.

Ruokaisan kana-pestosalaatin voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja ottaa töihin mukaan lounaaksi.

Puolen kilon broileripaketista valmistuu yhden hengen taloudessa ruokaa kolmeksi päiväksi. Herkuttele vuohenjuustolla ja rucolalla täytetyillä broileripihveillä ja yrttikuskuksella.

Kanasta, vokkivihanneksista ja nuudeleista valmistuu itämainen kanakeitto muutamassa minuutissa.

Pussikeitosta valmistuu helppo kastike katkarapupastalle.

Mummon perunamuusijauheesta syntyy hetkessä silakoille perunapeti. Välimerellisiä makuja silakkavuokaan saadaan valkosipulista, tomaatista ja basilikasta.

Pussikeitosta saat hyvää lisäämällä siihen vihanneksia, lihaa, kalaa tai kermaa. Keitot sopivat myös kastikepohjiksi. Perunasosejauheesta valmistettuun muusiin tulee tuoreutta, kun käytät yrttejä, valkosipulia, sitruunamehua ja mausteita.

Erilaisilla pastoille saat nopeasti vaihtelua ateriaan. Kypsymisaika vaihtelee muutamasta minuutista kymmeneen minuuttiin, joten pakkauksen valmistusohjeita kannattaa seurata. Kuskus, durum-vehnäryyni, on todellista pikaruokaa. Se valmistuu alle viidessä minuutissa.

Kuvat: Jarmo Wright

Keskustelu

Kommentoi juttua: Helppoa arkiruokaa yksineläjälle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X