Helppoja keittoja Ranskasta, Italiasta ja Meksikosta – 6 edullista ohjetta lisukkeineen

Ihanan lämmittävät keitot ovat täydellistä ruokaa. Uusilla mausteilla ja kivoilla lisukkeilla taiot perinteisiin keittoihin helposti uutta säihkettä.

Juuri tämän helpompaa ruoan valmistaminen ei voi olla. Paahdettu porkkanakeitto syntyy paahtamalla juurekset uunissa ja soseuttamalla ne sitten kasvisliemen kanssa tehosekoittimessa. Sopan juju piilee Lähi-idän hehkeässä mausteseoksessa, Dukkahissa, joka yhdessä jogurttinokareen kanssa kruunaa herkullisen kokonaisuuden.

sipulikeitto

Ranskalainen sipulikeitto on klassikko, eikä syyttä. Karamellisoiduista sipuleista valmistettu soppa on täyteläistä, juuri sopivan makeaa ja yksinkertaisesti niin mainion makuista, että se kiilaa eittämättä talven suosikkiruokien kärkikastiin.

Meksikolainen_kanakeitto

Meksikolaien kanakeitto vie takuulla nälän. Tomaattipohjainen keitto tukevoituu pavuilla ja maistuu makoisalta ihanien avokadoleipästen kera. Tee kerralla isompikin satsi, sillä talvi-iltojen suosikkisoppa on herkkua myös uudelleen lämmitettynä.

Lihapulla_tortellini_keitto

Vartissa valmista on monen arkiruoan edellytys. Lihapulla-tortelliinikeitto syntyy pikana, kun oikaiset parilla puolivalmisteella. Juustotäytteisten tortelliinien sekä lihapullien lisäksi samaan soppaan sujahtaa sipulia ja porkkanaa. Maukas liemi syntyy lihaliemestä ja valmiiksi maustetusta ruokakermasta.

Italialainen_papukeitto

Italialainen papukeitto on padallinen vegevoimaa. Saat keittoon hauskan twistin ja roppakaupalla vitamiineja, kun lisäät sekaan punaista lehtikaalia, joka värjää liemen viehkeän punaiseksi. Makua tuovat valkosipuli, chili ja persilja, viimeinen silaus syntyy päälle vuolluista parmesaanijuustolastuista.

tomaattikeitto

Paahdettu tomaattikeitto on niin hyvää, että se saa muut keitot kihisemään kateudesta. Tolkuttoman hyvä soppa syntyy paahtamalla tomaatit ja sipulit uunissa. Täyteläisen maun salaisuus on parmesaani, maalaisleipä saostaa keiton ihanan pehmeäksi. Nälkäkin lähtee takuulla, kun tarjoat lisänä juustotäytteisiä quesadilloja.

Makumatka jatkuu näillä keitoilla:

Bourride eli provencelainen kalakeitto

Bourride eli provencelainen kalakeitto

unkarilainen jauhelihagulassi

Unkarilainen jauhelihagulassikeitto

Ramen broilerista

Ramen

Ruoka.fi: Caldo verde – portugalilainen lehtikaalikeitto

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: hannakuusisalo
Kuvat: Otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti