Helppo joulumenu
Haluatko loihtia joulumenun helposti, mutta herkullisesti? Kaipaatko vaihtelua perinteisiin jouluruokiin. Teimme joulumenun, jonka toteutat helposti.
Helppo joulumenu saadaan vähemmälläkin tohinalla, kun panostaa raaka-aineisiin, miettii hetken huolella mitä on tekemässä ja kuinka paljon ruokaa oikeastaan jouluna tarvitaan. Katso tästä ideoita helpon joulumenun tekoon.
Katso myös: Jouluateria perinteiseen tapaan
Helpot alkupalat
Helppo joulumenu alkaa vaivattomilla mutta maukkailla kalaruoilla.
Lämmin kampasimpukkasalaatti on ihastuttava alkuruoka, joka loihditaan pakastealtaasta ongituista kampasimpukoista.
Mätilusikat on vaivaton alkupala. Lusikoihin katettu mätimousse maistuu tumman leivän kanssa.
Savulohileivät tehdään kylmäsavustetusta lohesta, kananmunasta ja tuorejuustosta. Savulohipalan voi ostaa valmiina kaupan kalatiskiltä, keität vain kananmunat ja sekoitat täytteen. Maukas leivän täyte raikastetaan sitruunalla ja tuoreella tillillä.
Vaihtelua joulun pääruokiin
Ylellisen jouluaterian päätähtenä loistaa perinteisen joulukinkun sijaan karitsan paahtopaisti. Paahdettu karitsa tarjotaan herkullisen tattirisoton ja tumman dijonkastikkeen kanssa. Tattirisottoon voi käyttää syksyllä kuivattuja sieniä.
Poron paahtopaisti valmistuu sekin nopeasti ja helposti. Poron paahtopaisti on parhaimmillaan roseeksi paistettuna. Tarjoa paahtopaisti helppojen uunijuureksien kanssa.
Mehevä kalkkunarulla on helppo ja maukas juhlaruoka.
Jos kaipaat pääruoaksi kasvisruokaa, kurkkaa Kotilieden joulun kasvismenuta, sieltä löydät varmasti maukkaan kasvisruoan jouluaterialle.
Katso myös: Joulupöydän juurekset – Kotilieden parhaat reseptit joulun juuresherkuista
-
-
Resepti
Karitsan paahtopaisti, tattirisotto ja tumma dijonkastike
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Helppo joulumenu päättyy makeasti
Jouluaterian valmistelut helpottuvat, kun jälkiruoan valmistaa hyvissä ajoin etukäteen. Hienostuneen täyteläinen hunajakrokanttijäädyke saa odotella pakastimessa tarjoiluhetkeä, jolloin se kruunataan aprikoosikastikkeella.
Tiramisun makuinen jälkiruokadrinkki nautitaan talvisen juhlan jälkiruokana, vaikkapa lämmittävään vilttiin kääriytyneenä. Ylellisen jälkiruoan kruunaa lasiin pyöräytetty ihana kahvi-sokerireunus.
Hedelmäsalaatti on jälkiruokien helppoa aatelia. Se, miten juhlavan hedelmäsalaatista saat, riippuu paljon mihin astiaan ja miten salaatin kokoat. Itämainen hedelmäsalaatti sekoitetaan sitrushedelmistä, persimonista, granaattiomenasta ja viinirypäleistä. Taatelit antavat hedelmäsalaatille makeutta ja appelsiininkukkavedellä sekä ruusuvedellä maustettu kastike kruunaa raikkaan jälkiruoan.
Katso myös: Joulun paras jälkiruokapöytä
Laadukkaat juustot kruunaavat herkkusuun aattoillan. Herkullinen juustotarjotin syntyy jo muutamasta hyvästä kotimaisesta juustosta. Tarjottimella on Peltolan Blue-sinihomejuustoa ja Juustoportin Vuohenjuusto Gruyèrea. Niiden seuraksi sopii makeahko porkkanahilloke.
Komeassa pähkinä-appelsiinisuklaakakussa yhdistyy monta erilaista makua ja rakennetta: lehtevä taikina, karamellimaiset pähkinät ja suussa sulava suklaatäyte. Appelsiini, suklaa, maapähkinävoi ja mantelilikööri maustavat kakun makoisaksi ja yltäkylläiset täytteet koristavat sen komeaksi. Koko komeus tehdään kaupan pakastealtaasta löytyvästä valmiista lehtitaikinasta.
Helpot aprikoosileivokset huokuvat joulun taikaa. Voitaikinalevyjen päälle levitetään ohut kerros samettista vaniljavanukasta, joka valmistuu näppärästi vanukasjauheesta ja maidosta. Leivokset kruunataan aprikoosiviipaleilla, kanelilla ja siirapilla, joiden jouluiset maut sointuvat ihanasti yhteen.
Kaipaako helppo joulumenu lisää ideoita?
Kevyt joulumenu Kiireisen kokin joulumenu Tryffelit ilahduttavat suklaan ystävää Ruoka.fi: Piparkakku tuoksuu joululta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo joulumenu