Herkkusuun joululahjat! Anna kotitekoista ketsuppia, maustettuja pähkinöitä, maustesuolaa tai hilloa

Mausteiset pähkinät, itse tehty ketsuppi, veikeät maustesuolat sekä suussa sulava hillo ilahduttavat niin ystävää, naapuria työtoveria kuin sukulaisiakin.

Joulunaikaan on mukava muistaa läheistä pienellä lahjalla. Kotitekoinen ja kauniisti pakattu ruokalahja on persoonallinen ja takuulla ihastusta herättävä annettava.

Tätä herkkupussia voi rapistella hyvällä omalla tunnolla, sillä lämpimän mausteiset pähkinät ovat varsin fiksua naposteltavaa. Ja mikä parasta, vältät joulustressin, kun teet ne jo hyvissä ajoin valmiiksi. Makupalat säilyvät  hyvänä useammankin viikon – jos vain maltat pitää näppisi niistä erossa…

itse tehty ketsuppi

Kauniiseen lasipulloon pakattu itse tehty ketsuppi on näyttävä ja maukas ruokalahja, joka ilahduttaa erityisesti lapsiperheitä, mutta maistuu kenelle tahansa herkkusuulle. Helppotekoinen, chilillä, inkiväärillä, maustepippurilla ja kanelilla maustettu ketsuppi sopii täydellisesti joulupöytään, mutta nostaa myös joulunjälkeiset arkiruoat ihan uudelle tasolle.

maustetut suolat

Sitruunalla ja vaniljalla maustettu, puolukoista ja omenoista keitetty hillo on hauska joululahja, jota kannattaa keittää purkillinen myös omiin herkkuhetkiin.

Jäikö lahjojen hankkiminen tänä vuonna viime tippaan? Ei hätää. Maustesuolat valmistuvat viidessä minuutissa. Kokeile jännittävää rosmariini-sitruunasuolaa tai takuuvarmaa valkosipulin ja yrttien yhdistelmää. Pakkaa maustesuolat lasipurkkiin, varusta kauniilla narulla sekä etiketillä ja ojenna hymyn kera.

Myös nämä ruokalahjat ilahduttavat lahjansaajaa:

ruokalahjat joulu

Viikunasinappi

viikuna-suklaasalami

Viikuna-suklaasalami

Päärynä-calvadoshillo

Päärynä-calvadoshillo

Ruoka.fi: Tyrniketsuppi

Keskustelu

Kommentoi juttua: Herkkusuun joululahjat! Anna kotitekoista ketsuppia, maustettuja pähkinöitä, maustesuolaa tai hilloa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X