Jauhemaksapihvit

Herkullinen maksaruoka x 6

Maksa on edullinen raaka-aine, josta saa runsaasti A-vitamiinia ja rautaa. Se on silti monien vieroksuma. Maksan valmistaminen ei kuitenkaan ole vaikeaa, tärkeintä on olla kypsentämättä sitä liikaa. Kokosimme yhteen kuusi erilaista maksareseptiä, joiden avulla pääset alkuun.

Kaikille suomalaisille tuttu ruokaklassikko on maksalaatikko. Nykyään useimmat ostavat sen kaupasta valmiina, mutta sen tekemistä kannattaa kokeilla kotonakin. Riisipuuron keittäminen on tämän maksalaatikon valmistuksen työläin osuus, muuten laatikko valmistuu uunissa kuin itsestään.

Maksalaatikko

Jauhemaksapihvit ovat monille tuttua ruokaa, jota ei vain tule itse juuri tehtyä. Porkkanaraasteella mehevöitetyt pihvit on kuitenkin mitä helpoin valmistaa ja niiden tekemisestä suoriutuu kokemattomampikin kotikokki.

Jos perinteinen maksakastike ei ole makuusi, voit kokeilla päivitettyä versiota. Suklainen maksakastike valmistetaan naudanmaksasta ja maustetaan nimensä mukaisesti tummalla suklaalla.

Suklainen maksakastike ja perunamuusi

Juhlapöydissä on usein tarjolla erilaisia maksapateita, mutta yksinkertaisempaa pateeta voi hyvin valmistaa vaikka arkenakin. Maksapatee saa makua konjakista ja pekonista.

Maksa maistuu myös paistettuna. Pariloitu maksa appelsiinin kera on yksinkertainen, mutta hienostunut ruoka.

Pariloitua maksaa ja appelsiinia

Maksaruokia miettiessä ei kannata unohtaa myöskään broilerinmaksaa, jota pidetään melkoisena herkkuna. Kokeile tehdä siitä broilerinmaksamoussea, joka sopii vaikkapa juhlavan aterian alkuruoaksi.

Lue myös:

Kokeile maksaruokia
Maksapatee ja glögiomenat
Omena-maksasalaatti
Ruoka.fi: Hunajaiset maksapihvit

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Herkullinen maksaruoka x 6

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X