Ruoka

Uudenvuoden menu herkkusuille – katso helpot reseptit, jotka valmistellaan etukäteen!

Kokosimme helppotekoisen mutta herkullisen juhlamenun uudenvuoden iltaan.

Joulun jälkeen herkutellaan uusilla ja raikkailla mauilla. Uudenvuoden menu ja mukava ilta syntyy rennosta yhdessäolosta ja maukkaista tarjottavista.

Lue myös: Uudenvuoden kylmät ja kuumat drinkit

Uudenvuoden menu herkuttelijoille

Uudenvuoden menu kootaan ruokalajeista, jotka saa tehtyä tai ainakin esivalmisteltua jo etukäteen. Näin jää enemmän aikaa nauttia myös vieraiden tai perheen seurasta ja hilpeästä tunnelmasta.

Otetaan uusi vuosi vastaan raikkaista juomista, salaateista ja makoisista suupaloista nauttien. Vanhan vuoden makeaksi lopuksi nautitaan juustokakusta.  Katso vinkkejä muhkeasta juustokakkukoosteestamme: 15 parasta juustokakkua – näillä hurmaat varmasti

Juhla alkaa alkumaljalla

joulusangria

Tarjoa tervetulojuomana vaikkapa talvinen versio sangriasta.  Se syntyy omenasiideristä ja valkoviinistä.  Juoman voi tehdä viimeistelyä vaille valmiiksi jo muutamaa tuntia aiemmin. Sekoitat vain kannuun valkoviinin ja siiderin sekä sokeria, jos haluat juomasta makeampaa. Talvisangria viimeistellään jäisillä karpaloilla, omenalohkoila sekä rosmariininoksilla.

Jos haluat päästä todella helpolla, tarjoa tervetulojuomana kuohuviiniä. Se maistuu myös läpi koko aterian.

Katso myös:  Uudenvuoden kuohuviinit 2019 –  kilistele näillä kuplilla

Uudenvuoden menu: salaattia, broilerirullaa ja bataattikiekkoja

Raikas katkarapusalaatti

Raikas katkarapusalaatti on näyttävä alkuruoka uudenvuoden juhliin. Tarjoa salaatti hauskasti kerroksittain.

broileri-rucolarulla

Mehevät ja maukkaat rucola-pestotäytteiset broilerirullat voi valmistella jo edellisenä päivänä. Leikkaa rullat siivuiksi juuri ennen vieraiden tuloa.

bataatti-guacamoletoastit

Tee pieni ”leipäsiä”, joissa yhdistyvät kaksi hittiraaka-ainetta: bataatti ja avokado. Vegaanillekin sopiva suupalat, bataatti-guacamoleleipäset valmistuvat bataatista ja kermaisesta guacamolesta. Voit paistaa bataattipohjat jo etukäteen, mutta guacamoletäyte kannattaa valmistaa vasta juuri ennen juhlien alkua.

Lue myös Anna.fi: Uuden vuoden herkut Lähi-idän tyyliin

Juustokakku toimii niin jälkiruokana kuin kahvinkin kanssa

Limettijuustokakku

Limetti-juustokakun voi tehdä yhdeksi isoksi kakuksi tai suussa sulaviksi annospaloiksi. Aloita kakun valmistaminen jo edellisenä päivänä. Tarjoa limettijuustokakku raikkaan marjakastikkeen kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Uudenvuoden menu herkkusuille – katso helpot reseptit, jotka valmistellaan etukäteen!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.