Herkulliset ja terveelliset puurot

Puuro on paljon muutakin kuin kaurapuuro voisilmällä. Jo jonkin aikaa trendiherkun maineesta nauttinut puuro taipuu moneen makuun ja se muuntuu helposti erilaisilla lisukkeilla.

Raaka- ja tuorepuurot

Puuro on trendikästä nauttia raakana. Raakapuuron paras puoli on, että se valmistuu kuin itsekseen. Hiutaleet ja leseet sekoitetaan nesteen kanssa, ja annetaan turvota muutama tunti tai yön yli, jotta kuidut pehmenevät.

Pähkinäinen tuorepuuro

Nesteeksi voi käyttää erilaisia kasvijuomia, maitoa, vettä tai jogurttia. Joukkoon voi sekoittaa marjoja, hedelmäsoseita tai vaikkapa kasvisraasteita. Puuro voidaan rikastaa pähkinöillä ja siemenillä. Raakaruokailija soseuttaa puuronsa hirssistä, tattarista, pähkinöistä ja kuivatuista hedelmistä.

Kokeile vaikkapa pähkinäistä tuorepuuroa tai mustaherukkatuorepuuroa.

Mustaherukkatuorepuuro

Tuunaa kaurapuuroa, kokeile chiaa

Miedonmakuinen puuro sallii loputtomasti mahdollisuuksia maustamiseen. Nautiskele nyt aamupuurosi uudenlaisten lisäkkeiden kera. Kokeile puurobaareista tuttuja tuunakkeita: hedelmäsalaattia, maapähkinävoita, paahdettuja kookos-lastuja, pähkinöitä ja manteleita, siemeniä, kuivattuja hedelmiä, kaakaonibsejä, suola-kinuskikastiketta, itsetehtyjä hilloja, jogurttia tai rahkaa.

Kaurapuuro

Perinteinen kaurapuuro muuttuu uudenlaiseksi, kun tarjoat sen seurana makoisia lisukkeita. Kokeile maustaa aamupuuro hunajapäärynöillä tai luumukompotilla.

Niinä aamuina, kun aika antaa periksi, voit hauduttaa herkullista kaura-puolukkauunipuuroa. Kaneli-sokerin kanssa tarjoiltava puuro keitetään kauramaitoon, joten se sopii niin vegaaneille kuin maidotonta ruokavaliotakin noudattaville. Toinen pitkään haudutettu herkku on taatelispelttipuuro, joka maistuu kylmän maidon kera.

Kaura-puolukkauunipuuro

Maukkaan rouhea ruis-mustikkapuuro on täynnä kuitua. Puuro makeutetaan täysruokosokerilla ja saa pehmeyttä kermasta.

Superfoodeista innostunut valitsee lautaselleen chiapuuron, joka saa pehmeää makua kookosmaidosta. Tarjoile chiapuuro tuoreiden hedelmien kera.

Chiapuuro

Andeilta kotoisin oleva kvinoa sopii myös puuroainekseksi. Keliaakikoillekin sopiva kvinoapuuro saa ihanaa makeutta kuivatuista aprikooseista ja karpaloista.

Luulitko, että riisipuuro kuuluu vain jouluun? Hedelmäinen riisipuuro maistuu ylellisenä herkkuaamiaisena milloin tahansa. Täysmaidon ja voin pehmentämä puuro tarjoillaan viikunan, appelsiinin sekä manteleiden kera.

196219-spelttipuuro.jpg

Lue myös:

Puuro porisemaan
Puuroa maun mukaan
Puuro on perusruokaa parhaimmillaan
Ruoka.fi: Terveellinen ja helppo tuorepuuro – poimi parhaat reseptit!

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Herkulliset ja terveelliset puurot

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X