kesäkurpitsa paistos

Herkullista kasvisruokaa

Sadonkorjuun aikaan oman maan maut ovat verrattomia ja tuoreita kasviksia kannattaa ujuttaa kaikenlaisiin ruokiin. Kokosimme satokauden kunniaksi joukon juurevan hyviä kasvisruokareseptejä

Mehukas tomaatti-mangoldipaistos valmistuu kasviksista, kanamunista ja juustosta. Uunista lämpimänä pöytään nostettu paistos käy kevyestä lounaasta tai ruokaisasta iltapalasta.

Kasvis-vuohenjuustospagetti on yksinkertaisen hyvä arkiruoka. Napakasti kypsyneet kesäkurpitsat, parsakaalit ja kirsikkatomaatit saavat kermaisen kuorrutuksen vuohenjuustosta.

Papu-caesarsalaatti on pavuilla täydennetty versio tutusta klassikkosalaatista.

Pähkinäinen kesäkurpitsasalaatti syntyy hetkessä kesäauringon kypsyttämistä kasviksista. Lautaselle kauniisti asetellut, värikkäät kasvikset ovat herkullista ja näyttävää silmänruokaa.

Kesäkurpitsafritit ovat mukavaa seurusteluruokaa. Ne syntyvät raastetusta kesäkurpitsasta, joka tekee kasvisfrittinyyteistä mehukkaat.

Jos haluat makumatkalle sadonkorjuun aikaan, valmista intialainen pinaatti-juustomuhennos eli palak paneer, joka maustetaan korianterilla, juustokuminalla, kurkumalla, chilillä ja inkiväärillä.

Farmarin keitto pistoutahnalla puolestaan tuo ruokapöytään tuulahduksen Välimereltä. Juureva talonpoikaiskeitto tarjoillaan aromikkaan basilikatahnan kera.

Lisää herkullisia kasvisruokaideoita:

Ihanat kasvisruoat
Lähiruokaa juureksista
Kasvisruokia arjesta juhlaan
Pavut ovat maukasta kasvisruokaa
Ruoka.fi: Grillaa kasviksia

Keskustelu

Kommentoi juttua: Herkullista kasvisruokaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X