Herkutellaan omenoiden aikaan

Nyt on kotimaisten omenien sesonkiaika. Puutarhan pullukoista omenoista syntyy paratiisin makuisia herkkuja.

Pähkinäiset omenakeksit maistuvat kahvin tai teen kera. Omenat ja pähkinät tekevät suurikokoisista kekseistä ruokaisampia.

Samettisen pehmeä, lempeän mausteinen omenavoi levittyy niin aamiaisleivälle kuin kakunkin väliin.

Omena-sipulileipä on rustiikkinen eväsleipä, joka kätkee sisäänsä mehukkaan täytteen.

Omenasta, kiinankaalista ja juuriselleristä sekoitellaan syksyinen salaatti, rouskuvainen omenaslaw.

Omenalla täytetty kananpoika haudutetaan uunissa sisältä mehukkaaksi ja pinnalta rapeaksi.

Kermainen omenasiideri-perunavuoka on oiva liharuokien kumppani, jossa maistuu aavistus savua.

Ateria huipentuu makean happoiseen omenacharlotteen, joka aateloidaan vaahterasiirappivaahdolla.

Lue myös:
Omatekoinen omenahillo säilöö sadon
Omenapiirakka kahdeksalla eri tavalla
Omenasta meheviä ruokia
Oivat omenaherkut

Kuvat: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Tässäpä pari hyvää vihjettä mitä omenoista nyt voi tehdä – kiitos. Omenakeksit ja syksyinen salaatti ovat ainakin tämän viikon listallani!

Kommentoi juttua: Herkutellaan omenoiden aikaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X