Herkuttele erikoiskahveilla

Suomalaisten lempijuoma kahvi muuntuu moneksi. Kahvin tumma ja maukas aromi sopii myös ruokiin ja leivontaan.

Kokeile ihania erikoiskahveja Kotilieden ohjeilla. Erikoiskahvit ovat yleensä espressopohjaisia, ja onnistuneen espresson pinnassa on kaunis kultainen crema, jota sanotaan myös kahvin sieluksi.

Cappuccinon maitovaahto on täyteläisen pehmeää. Taitava barista onnistuu luomaan vaahdolla taidokkaita kuvioita kahvin pintaan. Suklaacappucino saa suklaisen makunsa Pätkis-patukoista.

Caffè latte tarjoillaan korkeasta lasista. Lämmittävä kanelilatte saa makunsa maustesiirapista.

Cafe au laitin ja maustekahvien valmistaminen onnistuu ilman espressokonetta. Cafe au lait on ranskalainen maitokahvi, jonka valmistus onnistuu tavallisella kahvinkeittimellä.

Kylmä kahvijuoma saa pirteän makunsa appelsiinimehusta ja sitruunalimonadista. Myöskin kylmänä tarjoiltava mantelinen kahvijuoma maustetaan amaretto-liköörillä.

Vaahtokahvi maustetaan karamellikastikkeella ja kruunataan maitovaahtopilvellä. Mausteisen kahvin voi maustaa makunsa mukaan vaikka kanelilla, kardemummalla, rommilla tai viskillä.

Kahvi sopii myös leivontaan ja ruoanlaittoon. Kokeile jälkiruokapöydässä pyhäpäivän mokkakakkua tai banaanista kahvijälkiruokaa. Karitsankyljyksille sopii kumppaniksi kahvikastike ja hunajaiset lantut saavat uutta puhtia vahvasta kahvista.

Pieni kahvisanasto

Cappuccino Vahvaa espressoa ja kuumaa, vaahdotettua maitoa.
Caffè latte Espressoa ja runsaasti kuumaa maitoa. Tarjoillaan korkeasta lasista.
Jäälatte Kuten caffè latte, mutta kylmänä.
Caffè mocha Kuten caffè latte, mutta juomassa on lisäksi 2–4 cl suklaakastiketta ja pinnalla kermavaahtoa.
Mochaccino Kuten caffè latte, mutta juomassa on 2–4 cl suklaakastiketta ja päällä maitovaahtoa.
Espresso macchiato Espresso, johon on lisätty hieman maitovaahtoa.
Espresso bruno Espresso, johon on lisätty kuumaa maitoa.
Espresso con panna Espresso, johon on lisätty kermaa.
Espresso canella Espresso, johon on lisätty kanelia. Toisinaan lusikka korvataan kanelitangolla.
Espresso con miele Espresso, joka on makeutettu hunajalla.
Americano Espresso, johon on lisätty kuumaa vettä.

Tietoa kahvista:
www.kahvi.net

Avainsanat

Keskustelu

Oma suosikkini on ehdottomasti espresso,Luxemburgin katukahvilassa nautittuna.Tosin siitä on jo parikymmentä vuotta aikaa mutta vieläkin muistan sen (tosin seuralla oli iso osuus asiaan).Kun mennään shoppailemaan siskon kanssa,silloin juomme aina vaniljalatten.Kotona juon vain tummapaahtoista saksalaista Krönungia.

Kommentoi juttua: Herkuttele erikoiskahveilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X