Herkuttele juureksilla

Kotimaisia kauden juureksia on nyt laajasti saatavilla kaupoissa.

Vaihtelua tuttuun porkkanan, punajuuren ja lantun kaartiin tuovat juuriselleri, palsternakka ja nauris. Kokeile myös mausteenomaista piparjuurta, hienostunutta mustajuurta ja maa-artisokkaa tai raikasta retiisiä ja retikkaa.

Uunipaahdetut juurekset ja perunalohkot sopivat mitä erilaisimpien liha- ja riistaruokien lisäkkeiksi.

Höyrykattilassa tai höyrytysritilällä juuresten ja perunoiden ravintoarvo, maku ja väri säilyvät hyvin. Kypsät juureslohkot voit maustaa laadukkaalla öljytilkalla ja ripauksella suolaa sekä joulun aikaan muskotilla, maustepippurilla tai kanelilla.

Kun soseutat kypsennetyt juurekset esimerkiksi sauvasekoittimella, saat juurespyreitä, jotka maistuvat niin liha- kuin kalaruokienkin kanssa.

Erivärisistä juureksista saat hienoja väripaletteja: oranssia porkkanaa, valkoista palsternakkaa, punaista punajuurta.

Lähde: Kotimaiset kasvikset ry

Kokeile Kotilieden juures- ja perunareseptejä:

Perunan parhaat puolet
Porkkana on syksyn suosituin juures
Punajuuri on makean mehukas juures
Makoisa maa-artisokka
Lanttureseptejä
Mustajuurireseptejä
Palsternakkareseptejä

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Herkuttele juureksilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X