Resepti jossa yhdistellään simpukoita, kuhaa ja pastaa

Herkuttele viikonloppuna äyriäispastalla

Nopeasti valmistuva äyriäispasta pelastaa perjantain. Herkulliset äyriäiset ja pehmeänmakuinen pasta ovat suussasulava yhdistelmä, joka virittää viikonlopun tunnelmaan.

Katkaravuista syntyy monenlaisia herkullisia pastoja. Yksinkertaisimmillaan hyvä pasta ei vaadi seurakseen juuri muuta kuin valkosipulia ja parmesaania. Valkosipuli-katkarapupasta helppo ja nopea ruoka, joka saa lisämakua sitruunankuoresta ja persiljasta. Katkarapu-kirsikkatomaattipasta on sekin helppo ja maukas vaihtoehto. Chilillä ja ranskankermalla säväytetty pasta maistuu vaikka rennoissa illanistujaisissa.

katkarapupasta

Kermaisemmasta pastasta pitävä valitsee katkarapukeittojauheesta valmistettavan katkarapupastan. Kädenkäänteessä valmistuva ruoka on mitoitettu yhdelle hengelle.

Hienostunut italialainen klassikko on vongolepasta. Pienistä simpukoista ja valkoviinillä ryyditetystä kastikkeesta syntyy näyttävä ateria. Samaiset vongole-simpukat sopivat myös erinomaisesti kalastajan pastaan, johon tulee myös jokirapua ja kalaa.

175365-sitruunakastikettajamerenhe.jpg

Äyriäispasta sitruunakastikkeessa maustetaan aniksenmakuisella Pernodilla ja se sopii vaikka merkkipäivän juhlistamiseen. Nauhamakaronia äyriäisten kera on myös juhlava ruoka, johon käytetään toinen toistaan herkullisempia mereneläviä, kuten mustekalaa ja merirapuja.

Lue lisää:

Pasta x 7
Arkipasta x 5
Spagetti on pastaruokien kuningas
Ruoka.fi: Pastaa, prego!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Herkuttele viikonloppuna äyriäispastalla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X