Herneiden pakastaminen säilöö sadon

Vihreiden palkojen pullistelu kielii makean hernesadon kypsymisestä. Jos hernesato on antoisa, voi herneet ryöpätä pakastimeen ja nauttia kesänmauista myöhemmin monessa muodossa.

Herneiden pakastaminen on helppo tapa säilöä kesän hernesato.

Lue myös: Säilöminen varastoi suven sadon

Tuoreet ja ensiluokkaiset herneet ryöpätään pikaisesti, mikä lopettaa entsyymitoiminnan. Ryöppäys eli esikiehautus kuulostaa hankalalta, mutta herneiden ryöppäämiseen vaaditaan vain herneiden nopea käyttäminen kiehuvassa vedessä ja siivilöinti.

Ryöpätyt herneet säilyvät pakastimessa paremmin. Myös maku, väri ja vitamiinit säilyvät lähes ennallaan. Jos herneitä ei ryöppää ennen pakastamista, ne voivat muuttua pakastimessa vetisiksi.

Nauti herneistä

Herneet ovat yksi kasvikunnan parhaimmista proteiinilähteistä. Lisäksi niistä saa runsaasti kuituja, vitamiineja ja hiilihydraatteja.

Itse pakastettuja herneitä on kätevä hyödyntää myöhemmin talvella ruoanlaitossa. Pakastettuja herneitä voi lisätä niin salaatteihin, keittoihin, risottoon kuin patoihinkin tai tarjota lihan ja kalan lisukkeena.

Lue lisää säilömisestä:
Pakasta kotipuutarhan hedelmiä ja kasviksia
Säilö vihannessato talteen
Säilöminen varastoi suven sadon
Mansikoiden pakastaminen

Kuva: Kristiina Kurronen

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Herneiden pakastaminen säilöö sadon

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X