Ideoita ruoanlaittoon

Herneiden pakastaminen säilöö sadon

Vihreiden palkojen pullistelu kielii makean hernesadon kypsymisestä. Jos hernesato on antoisa, voi herneet ryöpätä pakastimeen ja nauttia kesänmauista myöhemmin monessa muodossa.

Herneiden pakastaminen on helppo tapa säilöä kesän hernesato.

Lue myös: Säilöminen varastoi suven sadon

Tuoreet ja ensiluokkaiset herneet ryöpätään pikaisesti, mikä lopettaa entsyymitoiminnan. Ryöppäys eli esikiehautus kuulostaa hankalalta, mutta herneiden ryöppäämiseen vaaditaan vain herneiden nopea käyttäminen kiehuvassa vedessä ja siivilöinti.

Ryöpätyt herneet säilyvät pakastimessa paremmin. Myös maku, väri ja vitamiinit säilyvät lähes ennallaan. Jos herneitä ei ryöppää ennen pakastamista, ne voivat muuttua pakastimessa vetisiksi.

Nauti herneistä

Herneet ovat yksi kasvikunnan parhaimmista proteiinilähteistä. Lisäksi niistä saa runsaasti kuituja, vitamiineja ja hiilihydraatteja.

Itse pakastettuja herneitä on kätevä hyödyntää myöhemmin talvella ruoanlaitossa. Pakastettuja herneitä voi lisätä niin salaatteihin, keittoihin, risottoon kuin patoihinkin tai tarjota lihan ja kalan lisukkeena.

Lue lisää säilömisestä: Pakasta kotipuutarhan hedelmiä ja kasviksia Säilö vihannessato talteen Säilöminen varastoi suven sadon Mansikoiden pakastaminen

Kuva: Kristiina Kurronen

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Herneiden pakastaminen säilöö sadon

Blo-gongo

Työlästä: pitää olla aika paljon herneen palkkoja, jotta saa yhden litran herneitä ryöpättäväksi. Jotta siitä vaan kokeilemaan.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.