Hernekeitto ja pannarit, mausteinen makkarapata sekä 5 muuta talven suosikkiruokaa
Tuhdit eväsleivät
Ruokaisat paninit valmistuvat voileipägrillissä muutamassa minuutissa. Täytteenä on tulisella harissalla maustettua tonnikalaa sekä tomaattia ja kesäkurpitsaa. Cheddarjuusto sulaa väliin vastustamattomasti. Keitä kaveriksi kuppi kuumaa kaakaota, niin kyllä kelpaa!
Resepti: Tuliset tonnikalapaninit
Lohta ja bataattimuusia intialaisittain
Tämä Intiasta vaikutteita ottanut kala-ateria saa lämpimän makuvivahteen garam masalasta ja savupaprikasta. Soseuta muusi vaihteeksi bataatista, tarjoa lisänä herneitä ja saksi päälle tuoretta korianteria. Helppoa, hyvää ja valmista puolessa tunnissa – parempaa ei voisi olla!
Resepti: Lohta ja bataattimuusia intialaisittain
Tulinen kanapasta
Ai että kun on hyvää. Tässä kanapastassa on kermainen kastike, paahdettua pekonia ja reilusti parmesaanijuustoa. Tujaus chiliä lämmittää ja saa punaposkisen reippailijan veren kiertämään. Perheen pienimmille makua voi säätää miedommaksi, aikuiset voivat lisätä mausteita reilumminkin.
Resepti: Chili-kanapasta
Lämmittävä makkarapata
Tämä chili con carnen tapaan valmistettu makkarapata tehdään mausteisesta chorizosta, joten lopputuloksena on mukavasti lämmittävää talviruokaa. Pata on taatusti tuhti ja täyttävä, sillä mukaan tulee myös kidneypapuja ja säilöttyä paprikaa.
Resepti: Makkarapata chili con carnen tapaan
Hernekeitto on laskiaisen lempiruoka
Hernekeitto ja pannarit on laskiaisen takuuvarma hitti. Alusta alkaen itse tehty hernari ottaa aikansa, mutta on sen arvoista. Paras soppa syntyy palviluulihoista. Mukaan voi kuutioida myös juureksia, kuten selleriä, porkkanaa ja palsternakkaa.
Jälkkäriksi paistetaan tietysti vino pino pannareita. Suussa sulavat herkkuletut syntyvät aamulla tähteelle jääneestä puurosta. Rouhi joukkoon valkosuklaata ja tarjoa marjojen, vaahterasiirapin sekä valkosuklaalastujen kera.
Reseptit:
Puhtia pavuista
Tässä todellinen kotiruokien klassikko, joka ei petä! Jauheliha-perunasosevuoka saa lisäpuhtia pavuista ja herkullisen kuorrutteen juustosta. Ruoka valmistuu nopeasti, kun teet jauhelihatäytteen ja perunamuusin edellisenä iltana valmiiksi. Seuraavana päivänä riittää, kun nostat vuoan uunii paistumaan. Puoli tuntia ja valmista tuli!
Resepti: Jauheliha-papu-perunasosevuoka
Hitaasti hautuva kanapata
Välimeren kanapata hautuu uunissa tunnin verran. Sen aikana ennättää mukavasti lumitöihin tai ruokahalua herättävälle hiihtolenkille. Tomaatit, yrtit ja valkosipuli sekä kourallinen oliiveja vievät ajatukset Välimeren lämpöön.
Resepti: Välimeren kanapata
Keskustelu
Kommentoi juttua: Hernekeitto ja pannarit, mausteinen makkarapata sekä 5 muuta talven suosikkiruokaa