Hernekeitto ja pannarit, mausteinen makkarapata sekä 5 muuta talven suosikkiruokaa

Rehti kotiruoka ilahduttaa punaposkia ulkoilun jälkeen. Tässä ruokia, jotka valmistuvat vikkelästi reippaan päivän päätteeksi tai hautuvat hitaasti herkuiksi hiihtolenkin aikana.

Tuhdit eväsleivät

Ruokaisat paninit valmistuvat voileipägrillissä muutamassa minuutissa. Täytteenä on tulisella harissalla maustettua tonnikalaa sekä tomaattia ja kesäkurpitsaa. Cheddarjuusto sulaa väliin vastustamattomasti. Keitä kaveriksi kuppi kuumaa kaakaota, niin kyllä kelpaa!

tuliset tonnikalapaninit

Resepti: Tuliset tonnikalapaninit

Lohta ja bataattimuusia intialaisittain

Tämä Intiasta vaikutteita ottanut kala-ateria saa lämpimän makuvivahteen garam masalasta ja savupaprikasta. Soseuta muusi vaihteeksi bataatista, tarjoa lisänä herneitä ja saksi päälle tuoretta korianteria. Helppoa, hyvää ja valmista puolessa tunnissa – parempaa ei voisi olla!

lohta ja bataattimuusia intialaisittain

Resepti: Lohta ja bataattimuusia intialaisittain

Tulinen kanapasta

Ai että kun on hyvää. Tässä kanapastassa on kermainen kastike, paahdettua pekonia ja reilusti parmesaanijuustoa. Tujaus chiliä lämmittää ja saa punaposkisen reippailijan veren kiertämään. Perheen pienimmille makua voi säätää miedommaksi, aikuiset voivat lisätä mausteita reilumminkin.

chili_kanapasta

Resepti: Chili-kanapasta 

Lämmittävä makkarapata

Tämä chili con carnen tapaan valmistettu makkarapata tehdään mausteisesta chorizosta, joten lopputuloksena on mukavasti lämmittävää talviruokaa. Pata on taatusti tuhti ja täyttävä, sillä mukaan tulee myös kidneypapuja ja säilöttyä paprikaa.

makkarapata chili con carnen tapaan

Resepti: Makkarapata chili con carnen tapaan

Hernekeitto on laskiaisen lempiruoka

Hernekeitto ja pannarit on laskiaisen takuuvarma hitti. Alusta alkaen itse tehty hernari ottaa aikansa, mutta on sen arvoista. Paras soppa syntyy palviluulihoista. Mukaan voi kuutioida myös juureksia, kuten selleriä, porkkanaa ja palsternakkaa.

Jälkkäriksi paistetaan tietysti vino pino pannareita. Suussa sulavat herkkuletut syntyvät aamulla tähteelle jääneestä puurosta. Rouhi joukkoon valkosuklaata ja tarjoa marjojen, vaahterasiirapin sekä valkosuklaalastujen kera.

hernekeitto

Reseptit:

Hernekeitto

Makeat kaurapuuroletut

Puhtia pavuista

Tässä todellinen kotiruokien klassikko, joka ei petä! Jauheliha-perunasosevuoka saa lisäpuhtia pavuista ja herkullisen kuorrutteen juustosta. Ruoka valmistuu nopeasti, kun teet jauhelihatäytteen ja perunamuusin edellisenä iltana valmiiksi. Seuraavana päivänä riittää, kun nostat vuoan uunii paistumaan. Puoli tuntia ja valmista tuli!

jauheliha-papu-perunasosevuoka

Resepti: Jauheliha-papu-perunasosevuoka

Hitaasti hautuva kanapata

Välimeren kanapata hautuu uunissa tunnin verran. Sen aikana ennättää mukavasti lumitöihin tai ruokahalua herättävälle hiihtolenkille. Tomaatit, yrtit ja valkosipuli sekä kourallinen oliiveja vievät ajatukset Välimeren lämpöön.

valimerellinen-kanapata

Resepti: Välimeren kanapata

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hernekeitto ja pannarit, mausteinen makkarapata sekä 5 muuta talven suosikkiruokaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X