Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Viinimarjamehu

Viinimarjamehu tehdään musta- tai punaherukoista. Hyvänmakuisia mehuja syntyy marjoja sekoittamalla Joukkoon sopivat valkoherukat, mansikat, mustikat tai vadelma.

Ainekset

  • 4 kg musta- tai punaherukoita
  • 1 kg sokeria

Valmistusohje

1. Huuhdo terttuineen kerätyt marjat ja kaada ne höyrykeittimen siiviläosaan. Täytä kattilan alin osa vedellä. Kokoa keitin ja kuumenna vesi kiehuvaksi.

2. Laske lämpöä ja anna mehun valua kattilan keskiosaan noin tunti. Valuta mehua keittämisen aikana mittakannun kautta toiseen kattilaan. Lisää sokeri kattilaan ja kuumenna koko mehumäärä uudelleen. Pullota mehu puhtaaksi pestyihin, kuumiin pulloihin piripintaan ja sulje puhtailla kumitulpilla.

Vinkki: Sokerin voi myös lisätä kerroksittain marjojen joukkoon mehustumaan. Kaada pari ensimmäistä mehuerää takaisinmarjojen päälle, jotta sokeri liukeneetasaisesti. Tässä tapauksessa kuuma pullo pannaan tarkoitusta varten suunniteltuun pullotelineeseen tai kannuun, jolloin pullotus suoraan keittimestä on turvallista.

Kokeile myös muita mehuja: Marjamehu Mustikkamehu Raparperimehu Ruoka.fi:Raparperi-marjamehu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Viinimarjamehu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.