Ruoka

Hittiruoka halloumiranskalaiset - näin teet ne kotona

Halloumiranskalaiset eli tikun muotoon leikatut, uppopaistetut juustotikut ovat ovat nousseet jo jonkin asteiseksi ruokailmiöksi. Ravintoloiden ruokalistoilta tutut, koukuttavan hyvät halloumiranskalaiset voi valmistaa helposti myös kotona.

Lähi-idän kasvisruokaan erikostunut Oli Baba’s -ravintola tarjoili halloumiranskalaisia ensi kerran Lontoon Camden Marketin ruokakojussaan vuonna 2015. Uppopaistetut juustotikut vietiin käsistä, ja puhuttiin jopa Halloumi Riotista eli halloumi mellakasta, niin suosituiksi paneroidut juustotikut muodostuivat. Instagramista #halloumifries-tagin alta löytyy yli 10 800 julkaisua.

Lue lisää: Ranskalaiset x 4: mukana hittiherkut 

@oli_babas is giving away FREE HALLOUMI FRIES 🍟🧀 Go to the latest post to win 🙌

A post shared by Halloumi Fries by Oli Baba's (@halloumifries) on

Trendiherkuksi nousseet halloumiherkut ovat päätyneet myös suomalaisravintoloiden, kuten helsinkiläisen kasvisruokaan suuntautuneen Yes, Yes, Yes -ravintolan ruokalistalle. Granaattiomenansiementen ja tuoreen korianterin kera tarjottavat halloumiranskalaiset kuuluvat ravintolan suosituimpiin annoksiin.

Näin teet halloumiranskalaiset kotona

Ravintoloiden listoilta tutut, himoitut ja syntisen hyvät paneroidut juustotikut onnistuvat helposti myös kotona. Juusto leikataan ranskalaisten tapaan noin sentin paksuisiksi tikuiksi. Tämän oheummaksi juustoa ei kannata viipaloia, sillä se murenee varsin helposti.

Juustotikut pyöritellään ensin kananmunassa, sitten lähi-idän keittiöstä tutulla happaman makuisella sumakilla maustetuissa vehnäjauhoissa tai gluteenittomissa riisijauhoissa ja paistetaan lopuksi pannulla runsaassa rasvassa rapeiksi ja kullanruskeiksi.

Lisukkeeksi raikasta jogurttidippiä – tai tuhtia majoneesia

Rasvaa ja suolaa tihkuvat halloumiranskalaiset kaipaavat rinnalleen jotain raikasta. Oli Baba’s tarjoaa halloumiranskalaiset niin ikään lähi-idän keittiöstä tutulla mausteseoksella, za’atarilla maustetun jogurttikastikkeen sekä granaattiomenasiirapin, raikkaana poksahtelevien granaattiomenansiementen ja tuoreen mintun kera.

Jos kaipaat todella tuhtia purtavaa, voit dippailla halloumiranskalaisia myös chilikastikkeella maustettuun majoneesiin.

Lue myös: Grilliruokien maukkaat kaverit – kastikkeet, salsat ja muut lisukkeet

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hittiruoka halloumiranskalaiset - näin teet ne kotona

Sinun täytyy kommentoidaksesi.