Hurmaava leivos

Pitääkö kotikutsuille valmistaa nykyään kolmen ruokalajin ateria? Ei, sillä leivoksilla höystetyt kahvikutsut ovat paitsi hurmaavat, myös muotia.

Leivosten uusi nousu näkyy jo vähänkin paremman marketin vitriinissä. Paikalliset leipomot eivät enää tyydy tuottamaan pelkkiä pullapitkoja ja mielikuvituksettomia paakelseja, vaan upeasti marjoilla, hedelmillä ja jopa lehtikullalla koristeltuja leivoksia.

Hyvä esimerkki näistä ovat esimerkiksi helsinkiläisen Kakkugalleria-konditorian ihanat mousseleivokset, joissa kuohkea marja- ja suklaavaahto on hyydytetty liivatteella säännönmukaisen kauniiksi herkkupalaksi.

Eli kun seuraavan kerran valmistelet vieraillesi purtavaa, muista kahvikutsut. Maittavat reseptit leivoksiin ja pikkuleipiin löydät reseptipankistamme.

Kokeile esimerkiksi klassisia bebee-leivoksia, marsipaanilla päällystettyjä prinsessaleivoksia tai trendikkäitä macaron-leivoksia.

Teksti: Mirva Saukkola

Missä sinä olet syönyt elämäsi parhaat leivokset? Kirjoita vinkkisi Oma kommentti -kenttään.

Avainsanat

Keskustelu

Leivokset ovat ihania! Ei mitään väritöntä ja kuivaa pakkopullaa, vaan nautintoa kaikille aisteille. Hyvä leivos on taideteos. Se on ihana ylellisyys ja suloinen synti. Olen iloinen, jos leivokset jälleen nousevat ansaitsemaansa arvoon!

Hei,
juhlalaskuria ei valitettavasti tällä hetkellä ole sivustolla. Yritämme saada sen takaisin mahdollisimman pian.

Kommentoi juttua: Hurmaava leivos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X