
10 herkullista reseptiä: Kreikan ja Italian maut vievät Välimeren rannalle
Välimeren ruokavalio on tutkitusti maailman terveellisin. Kokosimme kreikkalaiset ja italialaiset reseptit, jotka valmistuvat helposti ja maistuvat koko perheelle.
Kreikkalainen ja italialainen ruoka on perinteisesti valmistettuna varsin terveellistä ja ravitsevaa. Täyttävät keitot, munakkaat ja laatikot sopivat pimeneviin iltoihin ja maistuvat vain entistä paremmalta seuraavana päivänä.
Kreikkalaiset maut vievät merenrantaan
Kreikkalainen moussaka valmistetaan tällä kertaa yksinkertaisemmin koverrettuihin munakoisoihin. Täytetyt munakoisot valmistuvat noin tunnissa.

Viininlehtikääryleet ovat perinteinen kreikkalainen herkku, jonka täytteeksi käytetään usein lampaan jauhelihaa. Viininlehtiä ja valmiita kääryleitä on saatavana tölkkeihin säilöttyinä etnisistä kaupoista sekä suurten tavaratalojen herkkuosastoilta.
Kreetalainen linssikeitto on täyttävää syysiltojen ruokaa. Jos käytät kuivattuja linssejä, valkoisia papuja tai kikherneitä, liota niitä ensin yön yli.
Jos et ole aikaisemmin tehnyt moussakaa, Mamman moussaka on hyvä ohje sinulle! Moussakan pääaineena toimivat munakoisot, joihin ei ihan jokaisessa suomalaisessa arkiruoassa törmää. Kokeile ja ihastu!

Quichet ovat suosittua illanistujaistarjottavaa tai kahvipöydän suolainen leivonnainen. Blonditiinan sienipiirakka sai kreikkalaisen twistin fetajuustosta, yrteistä ja chillä maustettusta ”kaurakermasta”.
Kuin italialaisen isoäidin valmistamaa ruokaa
Italialaisessa papukeitossa on muun muassa punaista lehtikaalia, joka värjää keiton punajuuren punaiseksi. Maukkaaseen keittoon voi upottaa runsaasti herkullisia vihanneksia.
Italialainen minestrone on tomaattipohjainen keitto, johon tulee lisäksi papuja, herneitä ja spagettia. Keitto on myös lasten suosikki.
Italialainen munakas täytetään kirsikkatomaateilla ja tarjotaan raikkaiden versojen ja paahdettujen pinjansiementen kera. Italialainen munakas on oiva iltapala kahdelle tai alkupala neljälle.

Italialainen tomaattikastike sopii monen ruoan pohjaksi. Keitä seuraksi spagettia ja täydennä kastiketta jauhelihalla tai soijarouheella.
Himahellan lampaanpaisti italialaisittain valmistuu nopeasti uunissa, kunhan lammas on ensin saanut maustua kylmässä yön yli.
Kommentoi
Kommentoi juttua: 10 herkullista reseptiä: Kreikan ja Italian maut vievät Välimeren rannalle
Välimeren mezet /alkupalat ovat parhaita.