Omenaherkut maistuvat syksyllä.

10 makeaa reseptiä: Hillot, piirakat, kakut – pyöräytä syysherkut omenasta

Syksyn omenasesonki hellii makean ystävää. Piirakoihin ja hilloihin sopivat hyvin myös kirpeät lajikkeet, jotka jäävät muuten syömättä.

Omena on yksi maailman vanhimmista hedelmistä, ja lääketiede on ylistänyt sen terveysvaikutuksia jo keskiajalla. Suomeen omena tuli 1100-luvulla, mutta viljeltävät omenalajikkeet ovat sittemmin vaihtuneet paremmin pakkasta kestäviin.

Omena on terveysherkku, joka kannattaa popsia kuorineen. Kuorimaton omena sisältää runsaasti kuitua ja C-vitamiinia. Kaloreita omenassa on vain vähän, mutta kuitupitoisuutensa vuoksi ne hillitsevät hyvin nälkää eli sopivat erinomaisesti myös painonpudottajan ruokavalioon.

Makeissa herkuissa omenan terveyshyödyt unohtuvat, kun kirpeän makea aromi pääsee oikeuksiinsa. Omenaherkut maistuvat ihanalta jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Omenakakku sopii juhlien tarjottavaksi

Omenahyve on suorastaan syntinen omenaherkku. Juhlava kakku maistuu entistä mehevämmältä oleiltuaan yön yli jääkaapissa.

Omenaherkut kuuluvat syksyyn.

Oletko tullut ajatelleeksi, että omena sopii myös täytekakkuun? Omenainen täytekakku on syksyinen versio kesän suosikista. Jos haluat muhkean kerroskakun, tee nelinkertainen annos.

Omenakakku on kuivakakkujen klassikko, jonka resepti ilmestyi Kotiliedessä jo 1934. Helposti yhdessä vuoassa valmistuvaa kakkua kannattaa säilyttää myös pakastimessa yllätysvieraiden varalta.

Omenaherkut kuuluvat syksyyn.

Omenapiirakka on mausteinen klassikkoleivonnainen

Omena-mascarponepiirakka on kahvipöydän mehevä hitti. Makoisa täyte syntyy mascarponejuuston ja rahkan yhdistelmästä.

Omenaherkut kuuluvat syksyyn.

Perinteinen omenapiirakka saa jokaisen leipurin kädessä oman vivahteensa. Tässä piirakassa on ohut pohja ja täytteenä runsaasti omenia sekä kanelilla ja sokerilla maustettua kermaviiliä.

Oletko erityisen mehukkaan omenapiirakan ystävä? Kokeile amerikkalaista omenapiirasta, jossa mehevyys säilyy piirakan kannen ansiosta. Laiska leipuri oikaisee ja jättää piirakan pohjan kokonaan pois. Näin syntyy helppo murupaistos.

Omenaherkut kuuluvat syksyyn.

Kesytä omena hilloissa ja kiisseleissä

Omenakiisseli on lasten suosikki. Helppo ja nopea kiisseli sopii arjen jälkiruoaksi. Jos haluat herkutella, nauti kiisseli runsaan kermavaahtonokareen kera.

Raikas hillo syntyy omenan ja mintun yhdistelmästä. Omena-minttuhillo sopii juustojen kanssa nautittavaksi tai lettujen päällä.

Omenaherkut kuuluvat syksyyn.

Omenavoi valmistetaan hillon tavoin. Mausteinen omenavoi saa makunsa kanelista, neilikasta ja muskottipähkinästä, joten se sopii loistavaksi syksyn sadon kaveriksi tai joulupöytään.

Kinuskiomenat pehmenevät uunin paahteessa suussa sulaviksi. Paahtokinuski kruunaa herkun. Tarjoile omenat sellaisenaan tai jäätelön kanssa. Lastenjuhlissa omenat voi nostaa tikun nokkaan, ja herkutella kuin tikkarin.

Omenaherkut kuuluvat syksyyn.

Avainsanat

Keskustelu

Hyvä olisi, jos saisi ilman sokeria valmistettuja ohjeita omenapirakoista ym herkuista. Kiitos!

Kommentoi juttua: 10 makeaa reseptiä: Hillot, piirakat, kakut – pyöräytä syysherkut omenasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X