3 x karitsanpaisti ja parhaat lisukkeet lampaalle

Pääsiäisenä pöytään nostetaan karitsanpaisti. Poimi tästä ohjeet perinteiseen, marokkolaiseen ja välimerelliseen paistiin sekä kylkeen sopiviin herkullisiin liuskkeisiin.

Perinteinen karitsanpaisti maistuu valkosipuliperunoiden kera

Karitsanpaisti on pääsiäisen kuningas ja klassikko vailla vertaa. Eikä syyttä! Mehevän paistin salaisuus on valella pinta maustevoilla. Yön yli marinoitunut liha ruskistetaan ensin 250-asteisessa uunissa ja kypsennetään sitten loppuun miedommassa lämmössä. Liha on mehevintä, kun sen jättää aavistuksen roseeksi. Valele pintaa muutaman kerran paiston aikana valkoviinillä, niin saat siitä täydellistä.

Karitsanpaisti, maustettu yrteillä, sitruunalla ja valkosipulilla

Valkosipuliperunat sopivat täydellisesti valkosipulilla ja yrteillä maustetun karitsanpaistin kaveriksi. Lado sipulin ja valkosipulin kera paistetut viipaleperunat voideltuun uunivuokaan ja ripottele väliin yrttisuolaa sekä mustapippuria. Nosta sitten vuoka puoleksi tunniksi uuniin ja valmista tuli.

Reseptit:

Karitsanpaisti

Valkosipuliperunat

Raikas tabbouleh-salaatti sopii marokkolaisen lammaspaistin seuraan

Etnisten makujen ystävälle sopii marokkolaisittain maustettu lammaspaisti. Liha marinoidaan yön yli jogurttimarinadissa, jossa ihastuttaa kaneli, kardemumma ja juustokumina.

Lihan paistuessa uunissa ehdit valmistaa lisukkeeksi lähi-idän perinteisen tabbouleh-salaatin. Raikas bulgur-salaatti sopii erityisen hyvin lämpimien marokkolaismausteiden seuraan. Älä nuukaile tuoreiden yrttien kanssa, sillä juuri niissä piilee tämän lisukkeen juju. Minttujogurttikastike toimii niin salaatin kuin lammaspaistinkin kastikkeena.

marokkolainen lammas

Reseptit:

Marokkolainen lammas

Perinteinen tabbouleh

Minttujogurttikastike

Parmesaanipolenta ihastuttaa välimerellisen lammaspaistin lisukkeena

Välimerellinen lammasrulla vie kielen mennessään. Luuton lammaspaisti täytetään fetalla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, oliiveilla ja pinjansiemenillä, jotka muhivat tolkuttoman hyväksi paistin uumenissa.

Välimeren lammaspaisti

Unohda riisi ja perunat. Kokeile välimerellisen lammaspaistin lisukkeeksi tätä kerman, voin ja parmesaanin täytelöittämää polentaa. Hetkessä valmis parmesaanipolenta on pääsiäsipöydän takuuvarma hitti!

Reseptit: 

Välimerellinen lammaspaisti

Parmesaanipolenta

Keskustelu

Kommentoi juttua: 3 x karitsanpaisti ja parhaat lisukkeet lampaalle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X