parsaa ja tyrnivoikastiketta

4 keväistä alkuruokaa parsasta

Parsojen ilmestyminen kauppojen hevi-osastolle on varma kevään merkki. Parsa maistuu ihanalta täyteläisen voikastikkeen kera tarjottuna, mutta taipuu myös moneen muuhun. Suikaloi parsaa salaatiksi, soseuta soppaan tai höylää leivän päälle. Poimi neljä keväistä alkuruokaa parsasta.

Salaattiin suikaloitu

Hauska tapa syödä parsaa on vuolla siitä esimerkiksi juustohöylän avulla ohuita lastuja ja koota niista pecorinojuuston sekä pinjansiementen kanssa raikas salaatti. Kastikkeeksi riittää tilkka sitruunamehua sekä oliiviöljyä, näin keväisen raikkaat maut pääsevät parhaiten esiin.

parsa-pecorinosalaatti

Ohje: Parsa-pecorinosalaatti

Soppaan soseutettu

Täyteläinen parsakeitto kuuluu keittojen aatelistoon. Tässä ohjeessa parsa saa makuparikseen savulohta. Sitruunamehu viimeistelee ja raikastaa kermaisen pehmeän keiton. Tarjoa parsa-savulohikeitto pienistä annosmaljoista keväisen juhla-aterian alkuun esimerkiksi viiriäisenmunilla ja savulohella päällystettyjen saaristolaisleipien kera.

Parsakeitto kylmäsavulohella

Ohje: Parsa-savulohikeitto

Tyrnivoikastikkeen kera tarjottuna

Klassisin tapa syödä parsaa, on nauttia se keitettynä hollandaisekastikkeen kera. Tässä ohjeessa täyteläinen voikastike on piristetty tilkalla tyrnimehua. Palvatun lampaanpaistin kera tarjottuna koossa on pääsiäisaterian hykerryttävin alkuruoka.

parsaa ja tyrnivoikastiketta

Ohje: Parsaa ja tyrnivoikastiketta

Leivän päälle höylättynä

Rapeat leivät maistuvat ihanilta pestokastikkeen kera, joka on tehty basilikasta ja kevätkaalin lehdistä. Lusikoi kastiketta paahdettujen maalaisleipäviipaleiden päälle ja nostele päälle ohuita parsasuikaleita, jotka on paistettu pikaisesti pannulla ja maustettu tuoreella mintunlehdillä.

bruschetta kesäkaalipestolla

Ohje: Bruschettat kesäkaalipestolla

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: 4 keväistä alkuruokaa parsasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X