4 voileipäkakkua kevään juhlapöytään

Voileipäkakku on juhlien ikisuosikki. Meheviä kakkuja voi muunnella loputtomasti moneen makuun ja tilanteeseen sopivaksi. Poimi tästä neljä herkullista voileipäkakkua kevään juhlapöytään.

Kalaisa voileipäkakku

Kalaisa voileipäkakku on juuri sitä, mitä nimikin lupaa. Leipäviipaleiden välissä vuorottelee kaikkiaan kolme herkullista täytettä lohesta, mätitahnalla maustetuista kananmunista sekä katkaravuista ja graavisiiasta. Koristelu saa olla vähintään yhtä yltäkylläinen. Tuorejuustolla kuorrutetun voileipäkakun päälle kootaan katkarapuja tai lohta sekä yrttejä tai versoseosta – keväisiä parsoja unohtamatta.

kalaisa voileipäkakku

Ohje: Kalaisa voileipäkakku

Italilalainen voileipäkakku

Tämä voileipäkakku kokoaa yhteen Italian parhaat maut saapasmaan lipun väreissä. Punaisessa tomaattikerroksessa on kylmäsavukinkkua, valkoisessa latva-artisokkaa sekä parmesaanijuustoa ja vihreässä tietysti yrtti-pestokastiketta. Kokoa italialaisen voileipäkakun päälle vielä näyttävä keko minimozzarellapalloja, kirsikkatomaatteja sekä tuoreita basilikanlehtiä.

italaialainen voileipäkakku

Ohje: Italialainen voileipäkakku

Toast skagen -voileipäkakku

Tämä ohje yhdistää kaksi suosikkia: voileipäkakun ja toast skagenin. Toast skagen -voileipäkakku kootaan ruisleipä- sekä täysjyväpaahtoleipäviipaleista, joiden väliin sujautetaan majoneesipohjainen katkaraputäyte eli skagen röra. Toast skagen -voileipäkakku on helppo ja nopea tehdä. Reunat voi jättää nakukakun tyyliin rennosti auki ja koristella vain kakun päällisen.

toast skagen -voileipäkakku

Ohje: Toast skagen -voileipäkakku

Vegaaninen voileipäkakku

Mehevä voileipäkakku onnistuu myös ilman eläinperäisiä raaka-aineita ja maistuu siten ihan jokaiselle juhlavieraalle. Vegaanin voileipäkakku yhdistää kolme herkullistä täytettä yhdeksi hurmaavaksi kokonaisuudeksi. Kuorrute tehdään kasvipohjaisesta tuorejuustovalmisteesta sekä vegaanisesta majoneesista. Koristeksi voi koota kasviksia ja yrttejä oman maun mukaan.

Vegaanin voileipäkakku

Ohje: Vegaanin voileipäkakku

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.