Ideoita ruoanlaittoon

5 ohjetta: nappaa Sami Tallbergin vinkit villiyrttien käytön aloittamiseen

Villivihannekset tuovat uusia makuja ruokapöytään – kaiken lisäksi aivan ilmaiseksi! Palkittu keittiömestari ja villiyrttiekspertti Sami Tallberg vinkkaa, mistä villiyrtteihin tutustuminen kannattaa aloittaa.

Villivihannekset sopivat niin salaatteihin, keittoihin kuin vaikka friteerattaviksikin. Keittiömestari ja villiyrttiekspertti Sami Tallberg jakaa vinkit, joiden avulla aloittelija pääsee helposti villiyrttien ja -vihannesten makuun.

Villiyrtit ja -vihannekset ovat ilmaista vatsantäytettä.

Tutustu villivihanneksiin näiden vinkkien avulla

  1. Nokkonen on monelle tuttu lähinnä keitosta, mutta sitä kannattaa hyödyntää ympärivuotisesti kuivattamalla. Nokkosesta saa myös herkullisia sipsejä friteeraamalla.
  2. Havuista saa maukkaan suolan lisäämällä tehosekoittimeen havuja ja merisuolaa. Kovat oksat voi nyppiä valmiin suolan joukosta tai ennen hienontamista. Havusuola tuo makua kaikenlaiseen ruoanlaittoon tai pöytäsuolana. Kuusenhavut tuoksuvat sitrukselta, katajan havut mangolta ja ananakselta ja männyn havut tuoksuvat rosmariinilta.
  3. Minestronekeittoon kannattaa lisätä nokkosta, peltokanankaalia ja jauhosavikkaa.
  4. Mansikat saavat makua silputusta pihasauniosta. Se korostaa mansikoiden makua samalla tavalla kuin tilli kalan makua.
  5. Alkusyksystä kannattaa kaivaa maasta kallioimarteen juurta, joka on samanlainen arominvahvenne kuin lakritsijuuri. Kallioimarteen juuri sopii erityisen hyvin käytettäväksi sieniruokien, juuresten ja riistan kanssa.

Jos villiyrtit ovat vieraita, mutta aihe kiinnostaa, kannattaa tutustua sekä Arktisten aromien että Suomen Luonnon tunnistusoppaisiin.

Lue myös: Sami Tallberg vinkkaa: ”Kuka tahansa voi hakea luonnosta ilmaista ruokaa” Villiyrtit viettelevät keittiössä – vinkit villiyrttien poimijoille Nokkonen on maukas villivihannes Kasvata idut itse ja hyödynnä tuoreet versot ruoanlaitossa

Kommentoi

Kommentoi juttua: 5 ohjetta: nappaa Sami Tallbergin vinkit villiyrttien käytön aloittamiseen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.