Raikas katkarapusalaatti

5 parasta salaattia kevään noutopöytään

Erilaiset salaatit tuovat kevään juhlien noutopöytään ruokaisuutta ja raikkautta. Poimi suosikkisi täyttävien pasta- ja perunasalaattien, mehevän caesarsalaatin ja herkullisen juustosalaatin joukosta.

Kokosimme tarjolle Kotilieden 5 parasta salaattia juhliin ja noutopöydän herkuiksi.

Lue myös: Juhlien näyttävät salaatit – 6 maukasta reseptiä

Pastasta syntyy mainio salaatti juhliin

Pastasalaatin ei missään nimessä tarvitse olla tylsä valinta juhlien noutopöytään, siitä pitää huolen tämä pancetta-pastasalaatti. Herkullinen paahdetusta pekonista, pastasta ja kirsikkatomaateista koottu salaatti saa lisää mehevyyttä ranskankermakastikkeesta, joka on viimeistelty parmesaanijuustolla. Pastasalaatin voi valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan.

pancetta-pastasalaatti

Ohje: Pancetta-pastasalaatti

Helppo ja hyvä juusto-pähkinäsalaatti

Maukas noutopöydän salaatti ei tarvitse kymmentä erilaista ainesta hurmatakseen juhlavieraat. Toisinaan vähemmän on enemmän, sen todistaa tämä viiden raaka-aineen juustosalaatti. Espanjalainen manchego-juusto saa seurakseen saksanpähkinöitä sekä aromikkaita yrttejä. Balsamico-hunajakastike kannattaa tarjota erikseen, jotta salaatti säilyy rapeana ja raikkaana pidempään.

Manchegojuusto_pähkinä_salaatti

Ohje: Manchego-saksanpähkinä-rucolasalaatti

Mehevä kaali-pähkinäcaesarsalaatti

Tämä salaatti yhdistää kevään ajankohtaisimman kasviksen eli varhaiskaalin ja aina yhtä suositun caesarsalaatin. Kaali-pähkinäcaesarsalaatissa rouskuvat krutonkien sijaan macadamiapähkinät. Ja kastike, se tehdään tietysti alusta alkaen itse.

kaali-pähkinäcaesar

Ohje: Kaali-pähkinäcaesar

Raikas katkarapusalaatti

Jos etsinnässä on näyttävä salaatti juhliin, tee tämä katkarapusalaatti. Raikas katkarapusalaatti tarjotaan juhlavasti suuresta lasimaljasta, jotta sen kaunis ulkonäkö pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Katkaravut, tomaatti-sipuliseos, avokadot, herneet ja tuore korianteri muodostavat vastustamattoman kokonaisuuden.

Raikas katkarapusalaatti – mainio salaatti juhliin ja noutopöytään

Ohje: Raikas katkarapusalaatti

Ruokaisa broileri-pastasalaatti

Tee ruokaisa salaatti pastasta ja broilerista, sillä se on paitsi täyttävää myös superherkullista. Lisää joukkoon myös pinjansiemeniä ja oliiveja. Sitruunakastike raikastaa ja mehevöittää oivasti salaatin makua.

broileri-pastasalaatti mainio salaatti juhliin

Ohje: Broileri-pastasalaatti

Perunastakin salaatti juhliin

Raikas yrttiöljy pukee perunankin juhlakuosiin. Pikantit kaprikset antavat vihreälle perunasalaatille sopivasti särmää. Jos juhliin tulee vieraita pidemmän matkan päästä, on yrttinen perunasalaatti mainio tarjottava esimerkiksi uunilohen kyljessä. Siten juhlien järjestäjä pääsee helpolla ja juhlavieraiden vatsat täyttyvät maukkaasti.

vihreä perunasalaatti mainio salaatti juhliin

vihreä perunasalaatti mainio salaatti juhliin

Ohje: Vihreä perunasalaatti

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Näin loihdit täydellisen noutopöydän – katso vinkit kesäjuhlien tarjoiluihin

Keskustelu

Kommentoi juttua: 5 parasta salaattia kevään noutopöytään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X