5 syytä syödä riistaa: ”Ilman kysyntää emme saa koskaan myöskään tarjontaa!”  

Viikonloppumetsästäjä ja intohimoinen ruokaihminen Kati Pohja kokosi yksien kansien väliin parhaat riistaruokaohjeensa. Nyt hän kertoo miksi riistaa pitäisi syödä.

Pohjan mukaan koko harrastus sai alkunsa koiranpennusta. Metsästyslinjainen labradorinnoutajapentu johdatti ruoka-alan ammattilaisen metsästyksen pariin.

Lue myös: Riistaruoka kuuluu syksyyn – katso herkulliset ohjeet!

”Ruoka-alan ammattilaisena ja hyvän ruoan rakastajana minua ajoi metsästyksen pariin myös ajatus itse hankitusta, käsitellystä ja valmistetusta villiruoasta. Nälkä kasvoi syödessä ja metsästyskoiriin tutustuminen ajoi minut myös pian metsästyskorttia suorittamaan”, Pohja kertoo kirjassaan.

Lue myös: Riistalintuja syysruokapöytään

Riistaa lautasella (WSOY) syntyi halusta kirjata ja jakaa  hyviksi havaittuja riistaruokaohjeita ja saada huomiota myös vähän vähemmän hyödynnetyille ruhonosille.

 

”Olen huomannut itseni kaltaisten viikonloppuharrastajien ajattelevan usein aikansa vähyyttä ja jättävän upeita, mutta hiukan työläämpiä ruhonosia käyttämättä”, Pohja sanoo.Kati Pohja metsästää.

Kirjailija listasi 5 hyvää syytä tutustua riistalihaan

  1. Riistaliha on eettistä ja ekologista. Riistaeläin on lajityypillisesti syntynyt, kasvanut ja lisääntynyt villinä luonnossa. Kuoltuaan riistalaukaukseen, se päätyy ihmisen ravinnoksi, aivan kuten se luonnossa kuollessankin päätyisi toisen eliölajin ravinnoksi.
  2. Riistaliha on maukasta, luontaisesti yleensä lähes rasvatonta, eikä riistaeläintä ole lääkitty antibiooteilla. Riistalihassa on myös hyvä rasvahappokoostumus.
  3. Riista on monipuolista ravintoa, sillä eri riistalajeista, niin linnuista kuin nisäkkäistäkin, voi valmistaa lukemattomia erilaisia ruokia erilaisilla kokkausmenetelmillä. Riistaeläin kannattaa hyödyntää mahdollisimman tarkasti, sillä raaka-aine on arvokasta ja vähempiarvoisinakin pidetyistä ruhonosista saa loistavaa ruokaa pienellä vaivannäöllä.
  4. Eri riistalajien maku ja valmistustavat vaihtelevat. Tutustumalla erilaisiin riistalajeihin ja niiden ominaisuuksiin kotikokkaaja monipuolistaa ruoanvalmistustaitojaan ja -tietojaan.
  5. Riistalihaa kannattaa hankkia ja nauttia kun sitä on tarjolla, sillä riistaa suosimalla tuemme kotimaista luonnonvara- ja maataloutta. Kaupoissa ja ravintoloissa kannataa valita ja kysyä riistaa aina kun mahdollista, sillä ilman kysyntää, emme saa koskaan myöskään tarjontaa.

Kirja on tuhti tietopaketti ja reseptikirja, joka tarjoilee yli 80 mutkatonta ja kiinnostavaa ruokaohjetta tietopaketin lisäksi.

riistaa lautasella

Keskustelu

Kommentoi juttua: 5 syytä syödä riistaa: ”Ilman kysyntää emme saa koskaan myöskään tarjontaa!”  

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X