6 välipalavinkkiä kesälomaa viettävälle lapselle

Kesälomalla temmeltäsessä tulee nopeasti nälkä, joten energiaa on syytä tankata fiksuista välipaloista. Ne voi tehdä valmiiksi jääkaappiin tai pienet seikkailijat voivat koota välipalansa myös itse. Kokosimme seitsemän välipalavinkkiä kesälomaa viettävälle lapselle.

Lue lisää: Parhaat välipalat ovat helppoja ja ravitsevia – 8 ohjetta

Tuorepuuro sekoitetaan jääkaappiin valmiiksi

Kylmä puuro on hauskaa vaihtelua keitetylle kaurapuurolle, ja sen voi sekoittaa jääkaappiin valmiiksi aamulla tai jo edellisenä iltana. Kokeile seuraavaksi tätä pähkinäistä tuorepuuroa, jossa on hiutaleiden sekä leseiden lisäksi hasselpähkinöitä ja -maitoa sekä jogurttia. Puuron lisukkeiden kanssa voi käyttää lähes loputtomasti mielikuvitusta, mutta viipaloitu banaani ja kesän makeuttamat marjat eivät ole lainkaan huono vaihtoehto.

Lisää ideoita tuorepuuroihin voi napata täältä.

Pähkinäinen tuorepuuro

Ohje: Pähkinäinen tuorepuuro

Ruokaisa leipä on helppo välipala

Täytetyn leivän osaa koota pienempikin lapsi, ja se sopii hyvin välipalaksi tai pieneksi lounaaksikin. Täytteissä rajat asettavat vain mielikuvitus ja mieltymykset. Tässä herkullisessa kasvissandwichissä moniviljaleipien välissä on hummusta ja reilusti tuoreita kasviksia.

Lue lisää: 5 x lämmin voileipä

proteiinipitoiset kasvissandwichit

Ohje: Proteiinipitoiset kasvissandwichit

Jos uunin käyttö on haluussa, voi leivät nauttia myös lämpimänä. Nämä rukiiset pizzaleivät vievät vaikka vähän isommankin nälän. Leivät on helppo koota, kun kaikki tarvittava eli tomaattikastike, jauhelihapihvit ja muut höysteet löytyvät valmiiksi jääkaapista. Leivät gratinoidaan uunissa, mutta ne onnistuvat tarvittaessa myös mikrossa.

rukiiset pizzaleivät

Ohje: Rukiiset pizzaleivät

Ruokaisa pannari vie nälän

Pizzapannari on takuuvarma hitti! Se on tehty peruspannukakkutaikinasta ja siihen on lisätty pizzasta tuttuja elementtejä, kuten jauhelihaa, kasviksia sekä tietysti juustoa. Pannarin voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, jolloin se on helppo lämmittää seuraavana päivänä mikrossa. Vähän vanhemmat lapset pyöräyttävät pannarin näppärästi myös itse.

Pizzapannari

Ohje: Helppo ja herkullinen pizzapannari

Surauta smoothie

Erilaiset pirtelöt ovat lasten mieleen, joten ravitseva smoothie on täydellinen välipalavaihtoehto. Tässä smoothiekulhossa on muun muassa banaania, erilaisa marjoja sekä avokadoa. Kun nesteen määrän pitää maltillisena, voi smoothien syödä myös lusikalla kulhosta erilaisilla lisukkeilla, kuten marjoilla ja itse tehdyllä granolalla höystettynä.

Lue lisää: Smoothie ja muut voimajuomat

Smoothie on parasta heti nautittuna, mutta kestää kyllä hyvänä jääkaapissa iltapäivään asti, jos sen surauttaa aamulla valmiiksi. Tosin tehosekoittimen käyttö onnistuu luultavasti myös lapselta itsenäisesti.

smoothiebowl

Ohje: Smoothiebowl eli smoothiekulho

Viileä jäätelöherkku

Kesällä herkutellaan tietysti myös jäätelöllä. Kesän viileimmät jäätelöpuikot yhdistävät välipalan ja jälkiruoan parhaat puolet, sillä ne tehdään jogurtista, marjoista sekä granolasta. Nämä katoavat hetkessä parempiin suihin!

Jogurtti_granolajaatelo

Ohje: Helpot jogurtti-granolajäätelöpuikot 

Keskustelu

Kommentoi juttua: 6 välipalavinkkiä kesälomaa viettävälle lapselle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X