8 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!

Ikisuosikki, juhlien keskipiste, hemmotteluherkku vailla vertaa – tätä kaikkea on klassikoksi muodostunut juustokakku. Valmistitpa sen sitten hyydytettynä, jäädytettynä tai paistettuna, et voi mennä vikaan. Tässä kahdeksan kaikkein parasta ohjetta.

Nutella-juustokakku

Jos Nutella kuuluu suosikkeihisi, et voi vastustaa tätä leivonnaista. Nutellajuustokakku yhdistää ihanasti pähkinä-suklaalevitteen, valkosuklaan, appelsiinin ja amarettokeksit. Perinteisen tuorejuuston sijaan tähän Italiasta makunsa lainaavan juustokakun täytteeseen tulee pehmeää mascarponea, joten lopputulos ei voi olla muuta kuin täysosuma.

nutella-juustokakku

Resepti: Italialainen Nutella-juustokakku

Limettijuustokakku

Herkullisessa limetti-juustokakussa on täytettä peräti kahdessa kerroksessa. Ensimmäinen sekoitetaan tuorejuustosta, kondensoidusta maidosta sekä limecurdista, toinen ranskankermasta ja tomusokerista. Lopputulos on paitsi tuhti ja täyteläinen, myös ihanan raikas.

limettijuustokakku

Resepti: Herkullinen limettijuustokakku

Chili-suklaajuustokakku

Kun kaipaat leivonnaiseesi vähän lisävärinää, tartu tähän reseptiin. Suklaisen juustokakun jekku on chili, jota ripautetaan mausteeksi täytteeseen. Huippuhyvän makuparin täydentää lisänä tarjottava raikas marjasorbetti.

chili-suklaakakku

Resepti: Täyteläinen chili-suklaajuustokakku 

Vadelma-juustokakku

Tässä varsin perinteiseen amerikkalaiseen tapaan valmistettava juustokakku, josta vadelmat tekevät vielä himpun verran paremman. Pohja syntyy Digestive-kekseistä, täyte tuorejuustosta, kermasta ja kananmunista. Kaunis vadelmamarmorointi takaa, että sekä maku että ulkonäkö ovat kohdallaan.

Vadelma_juustokakku

Resepti: Vadelma-juustokakku

Limoncello-valkosuklaajuustokakku

Tässä juustokakku aikuiseen makuun. Se yhdistää ihanasti makean valkosuklaan ja italialaisen sitruunaliköörin eli limoncellon, joka tekee kakusta raikkaan. Pieni villi lisä tulee pohjaan lisättävistä kookoshiutaleista.

Limoncello_valkosuklaajuustokakku

Resepti: Limoncello-valkosuklaajuustokakku

Jäädytetty suklaa-juustokakku

Tämä juustokakku laitetaan uunin sijasta pakastimeen ja nostetaan ennen tarjoilua hetkeksi huoneenlämpöön temperoitumaan. Kätevää, mutta parasta on kuitenkin maku. Nina Lincolnin juustokakku on klassikko, eikä syyttä. Jos et vielä ole kokeillut, nyt viimeistään on aika!

nina lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku

Resepti: Nina Lincolnen jäädytetty suklaa-juustotorttu

Cappuccino-juustokakku

Kahvikissan juustokakku maustetaan espressojauheella. Tuorejuuston lisäksi täytteeseen vatkataan vaniljakastiketta, joka tekee lopputuloksesta samettisen pehmeän. Kakku hyydytetään liivatteella, joten se kannattaa tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Ja kuten tiedämme, kahvin kanssa maistuu aina pala suklaata. Koristele siis pinta ennen tarjoilua suklaalastuilla.

cappuccino-juustokakku

Resepti: Hyydytetty Cappuccino-juustokakku

Tuplasuklaa-juustokakku

Jos sinä tai vieraasi olette kovasti suklaan perään, ei tällä kakulla voi iskeä harhaan. Kahden suklaan juustokakussa on suklaata kahdessa kerroksessa. Pohjaan sulatetaan tummaa suklaata, täytteeseen valkoista. Pienikin pala riittää tyydyttämään suklaanhimon. Mutta toisaalta, miksi tyytyä vain pieneen palaan, kun kyseessä on tällainen herkku?

kahden suklaan juustokakku

Resepti: Kahden suklaan juustokakku

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.