persikka rahkapiiras

Sitruunajäätelö, vegaaninen pasha ja 6 muuta raikasta pääsiäisherkkua

Raikkaat sitrus- ja persikkaleivonnaiset sopivat täydellisesti pääsiäisen kahvipöytään. Kokeile vaikka lempeää pashakakkua, suussasulavaa sitruunajäätelöä tai kirpeän makeaa limettipiirasta!

Pääsiäinen osuu sitrushedelmien sesonkiaikaan, joten mikä olisi suklaarunsauden keskelle parempi herkku kuin raikas sitruunatäytteinen macaronleivos tai sitruunapulla? Nappaa Kotilieden verkostobloggaajien keväiset leivontavinkit talteen tästä!

Sitruunajäätelö ilman jäätelökonetta

Pääsiäisen raikkain jälkiruoka syntyy Piparkakkutalon akka -blogin ohjeella. Gluteenittoman ja munattoman sitruunajäätelön voi tehdä, vaikkei jäätelökonetta omistaisikaan, sillä massa jäädytetään kulhossa. Jäätelön voi koristella vaikka veriappelsiinilohkoilla ja suklaahipuilla.

sitrusjäätelö ilman jäätelökonetta

Ohje: Pääsiäisjätski ilman jäätelökonetta

Persikka-rahkapiirakka

Erilaiset rahkaleivokset kuuluvat ehdottomasti kevääseen! Kaakao kermavaahdolla -blogin persikkaisen rahkapiirakan pohjaan lisätään kookossokeria ja kaurahiutaleita. Piirakka koristellaan paahteisilla mantelilastuilla.

persikka rahkapiiras

Ohje: Persikka-rahkapiirakka

Pääsiäisen raikas pashakakku

Pashaa perinteisempää pääsiäisherkkua saa hakea. Makeaa elämää pilvilinnassa -blogissa leivottiin pashakakku, jonka lempeä sitruunanmaku saadaan aikaiseksi paahdetusta sitruunasta. Kakun voi koristella sitruunalla, mantelirouheella ja rusinoilla.

pääsiäinen, kakku, pasha, pashakakku, leivonta, jälkiruoka, ruoka

Ohje: Pääsiäisen raikas pashakakku

Unikonsiemenmacaronit sitruunatäytteellä

Kaakao kermavaahdolla -blogin Minka lisäsi perinteiseen macaronohjeeseen unikonsiemeniä. Tässä ohjeessa täytettä ei tarvitse tehdä erikseen, vaan macaronien sisään voi pursottaa lemon curdia eli sitruunatahnaa.

macarons, sitruuna, sitruunamacarons, unikonsiemen, verkostoblogi, leivonta, ruoka, jälkiruoka, macaronleivos, macaronit

Ohje: Uniconsiemen-macaronsit sitruunatäytteellä

Sitruuna-valkosuklaapullat

”Pääsiäisen ja kevään tullen tekee mieli raikkaita, sitruunalla, mangolla tai persikalla maustettuja leivonnaisia”, toteaa Kaakao kermavaahdolla -blogin Minka. Täsäs ohjeessa pullataikinan joukkoon raastetaan sitruunankuorta makua tuomaan ja pullat koristellaan valkosuklaalla.

sitruuna, valkosuklaa, pullat, leivonta, ruoka, jälkiruoka

Ohje: Sitruuna-valkosuklaapullat

Key Lime Pie

Tämä suussasulava hyydykepiiras syntyy digestive-pohjan päälle Makeaa elämää pilvilinnassa -blogissa. Täytteeseen sekoitetaan limettimehua ja limetinkuorta makua antamaan.

key lime pie, limettipiirakka, piirakka, leipominen, ruoka, jälkiruoka

Ohje: Key Lime Pie eli limettipiiras

Maidoton ja vegaaninen pasha

Saran kotikolo -blogissa kehiteltiin pasha, jossa kerma korvataan kookosmaidolla ja rahka syntyy cashewpähkinöistä ja omenaviinietikasta. Koristelussa voi käyttää raikasta aprikoosi- tai appelsiinihilloa tai mantelilastuja ja raakasuklaahippuja.

pasha, vegaaninen, maidoton, jälkiruoka, pääsiäinen

Ohje: Maidoton vegaaninen pasha

Sitruunainen prinsessakakku

Ihanan keväinen prinsessakakku sulattaa sitruunan ystävien sydämet. Makeaa elämää pilvilinnassa -blogin Anna loihtii prinsessakakun sisään sitruunakiisseliä ja lisää keltaisen marsipaanikuorrutteen päälle pääsiäisaiheisia koristeita.

prinsessakakku, kakku, sitruuna, pääsiäinen, kevät, leipominen, ruoka

Ohje: Sitruunainen prinsessakakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruunajäätelö, vegaaninen pasha ja 6 muuta raikasta pääsiäisherkkua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X