9 huippuvinkkiä Viini ja Ruoka 2017 tapahtumaan – olutlasitasting, ranskalaiset herkut sekä Suomen parhaat keittokirjat näytöskeittiössä

Syksyn kohokohta kokoaa yhteen Suomen herkkusuut Helsingin Messukeskukseen.

Kotiliesi.fi –bloggaajat ja ruokatoimitus hurraavat syksyn herkullisemmalle tapahtumalle.  Helsingin messukeskukseen kokoontuu seuraavan neljän päivän ajaksi Suomen parhaat ja herkullisemmat ruoka-alan ja juomien toimijat.

Kokosimme yhteen muutamia vinkkejä Viini ja Ruoka 2017 tapahtumaan.

Kodin lehtien Food Manager Sanna Mansikkamäen vinkit

1. Rypäleenpoljennan suomenmestaruuskisat

Torstaina 26.10.2017 kello 17:00 poljetaan rypäleenpoljennan suomenmestaruudesta. Tämän vuoden kilpailussa on mukana neljä polkijaparia, joista yksi pari kruunataan suomenmestariksi. Hallitsevaa mestaruuttaan tulevat puolustamaan edellisen kilpailun voittajat Jari Koiksniemi ja Kalle Naatula. Heitä lähtevät haastamaan Madventures -parivaljakko Riku Rantala ja Tuomas ”Tunna” Milonoff, ravintola-alan ammattilaiset Samuil Angelov ja Timo Linnamäki sekä Viini-lehden lukijapari Eeva Kanerva ja Vera Hallikainen.  Kilpailun ylituomarina toimii Viini-lehden perustaja, Chateau Carsinin isäntä Juha Berglund.

2. Herkuttele ranskalaisittain

Jos tykkäät ranskalaisista herkuista ja kauniista keittiötarvikkeista, niin ota suunnaksi Ranskan oma osasto, joka sijaitsee paikassa 5h31. Sieltä löydät keittiötarvikeliike Eiringin, jonka tuotteet kattavat kaiken mitä tarvitset keittiöösi. Sieltä löydät ihanat kuparikattilat ja hiiliteräspannut, jolla onnistuu muun muassa omeletin paistaminen kuin ammattikokilta ikään.

Ranskan osastolla on myös tarjolla ranskalaisia herkkuja. Niitä pääsee maistelemaan ranskalaisen herkkukauppa DeliDelin osastolla. Siellä voi tutustua laadukkaisiin oliiviöljyihin, etikoihin ja hilloihin.

3. Viinin ja ruoan maistelua

Tapahtumassa on mukana yli 120 näytteilleasettajaa, joista 30 on viinimaahantuojia. Tapahtumassa on 700 viiniä, 9 ruokarekkaa, joiden valikoimissa on lähes 60 erilaista ruoka-annosta sekä 11 tastingia.

Etsin juuri jotain ihanaa riistaviiniä ja herkullista viiniä joulukinkulle. Tekemistä riittää, mutta ehkä näiden 700 viinin joukosta löytyy suosikki.

”Maistelulasi sekä viinilipukkeet ostetaan tapahtuma-alueen lasipisteistä messuhalleista 4 ja 5. Maistelulasin hinta on 8 €, josta saa lasinpalautuksessa takaisin 5 €. Säästäkää maistelulasin mukana saamanne lasipanttilippu, jota vastaan palautamme 5 € panttimaksun. Maistelulasin palautuspiste löytyy lasipisteistä”, Messukeskuksesta kerrotaan.

4. Keittokirjat

Jos rakastat keittokirjoja, et voi jättää käymättä messuhalli 5 sijaitsevassa EPOQ-näytöskeittiössä. Siellä kokkaavat suomen parhaat keittokirjailijat.

5. Juuston ystävälle

Juustopöytä ry julkistaa EPOQ näytöskeittiössä perjantaina 27.10.2017 klo 15:30 Kultainen Juustohöylä -palkinnon saajan. Jos tykkäät juustoista, tätä ei voi jättää väliin!

Viini ja juusto sopivat loistavasti yhteen.

Suomalainen Ruokaloki –bloggaajan vinkit

6. Olutlasitasting

Olen aikaisemmin käynyt tuossa Spiegelau Craft Beer -lasitastingissa, sitä voin suositella ihan kokemuksella. Oli todellakin yllättävää miten erilaiselta oluet maistuvat niille suunnitelluista laseista kuin perustuopista. Lauantai kello 13:30–14:30 luentosalissa.

7. EPOQ näytöskeittiö

EPOQ kokkauslavalla lauantaina klo 12:30–13:30 Suomi-brändi ja miten se tehdään / Henri Alén ja Jouni K. Kemppainen.

Finnjävel on konseptina ja ravintolana onnistunut upgreidaamaan suomiruoan. Kekseliäät versiot perinneresepteistä ovat inspiroineet itseänikin kokeilemaan keittiössä kaikenlaista, kuten modernia karjalanpaistia.

EPOQ kokkauslavalla Pe 16:00–16:30 Itsenäisyyden ajan ruokakulttuuri kotona ja ravintolassa / Kari Martiala ja Johanna Mäkelä.

Ruoka-Kalevala -projekti oli mielestäni hauska idea 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Jos suomalainen ruokahistoria kiinnostaa, niin tämä on varmasti mielenkiintoinen.

Tutustu blogiin Suomalainen ruokaloki.

Kulinarismia mahan täydeltä -bloggaajan vinkki chileläisen viinin ystävälle

8. Viinit

Chileläiset viinit kiinnostavat aina. Etenkin punaiset chileläiset ovat toimivia viinejä. Torstai 26.10. klo 16.30-17.30 Miguel Torres Chile. Tapahtumassa saisi syvennettyä tietämystä sekä voisi kysellä lisää infoa omasta mielenkiinnon kohteesta.

Tutustu blogiin Kulinarismia mahan täydeltä.

Vegan life -bloggaajan vinkit

9. EPOQ näytöskeittiö

Perjantai klo 12:30–13:30

Vegejuhlat brunsseista häihin / Sara Peltola ja Elli Laukkanen

Isoihin juhliin mahtuu paljon erilaisia ruokavalioita. Kaikille vinkkejä siihen, kuinka huomioida kasvisruokavalio tai järjestää juhlat täysin vegenä.

Perjantai 14:30–15:30 Vegaanit keittiössä / Anu Brask ja Sami Tallberg

Braskin kirjan nimi ”Vegaanimättöä” antaa odottaa suussasulavia ruokia, jokaiseen makuun.

Tältä näytöskeittiön ohjelmalta odotan herkullisia reseptejä, joita kokeilla omassakin keittiössäni!

Tutustu blogiin Vegan life.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: 9 huippuvinkkiä Viini ja Ruoka 2017 tapahtumaan – olutlasitasting, ranskalaiset herkut sekä Suomen parhaat keittokirjat näytöskeittiössä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X